+ Yorum Gönder
Eğitim Arşivi ve Kültür Sanat Forumunda Andız yetiştiriciliği nasıl yetiştiriciliği Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Andız yetiştiriciliği nasıl yetiştiriciliği








    andız yetiştiriciliği







  2. Mineli
    Devamlı Üye





    Andız Yetiştiriciliği Hakkında Bilgi

    Andız otu (Inula aucherana), papatyagiller (Asteraceae) familyasına ait, çok yıllık, sarı çiçekli, otsu bir bitki türüdür.

    Temmuz-Eyül aylarında çiçeklenir ve 15-75 cm boya ulaşabilir. İç Anadolu’da yayılış gösterir. Yaprakları biraz kalın ve etlidir. Deniz seviyesinden 550-1900 metre yükseklikteki nemli ve tuzlu alanlarda yaşar.

    Özellikleri:

    Çayırlarda, ormanlarda, nemli yerlerde yetişir.

    Kökü kullanılır.
    Sapı 30-100 cm. kadar olan bir çeşit ottur. Çi-çekleri sarı renktedir, acı ve kokuludur.
    Yaprakları büyüktür, yuvarlak ve yumuşaktır Meyveleri küçük ve fıstık kozalağını andırır. Kökü kalındır.
    Fazla kullanıldığında, mideye zarar verir ve bulantı yapar.
    Andız Otu ‘nun Faydaları:

    Nefes darlığına iyi geldiği bilinmektedir.
    Nefes açıcı özelliğinden dolayı Astıma iyi gelir.
    Antiseptik özelliğe sahiptir.
    Kullanılan yüzeyi dezenfekte eder.
    İştah açıcı özelliğe sahiptir.
    İdrar yolları iltihaplarına iyi gelmektedir.
    Hafızayı kuvvetlendirir.
    Tümör oluşumunu engeller.
    Dolaşım sistemine iyi gelmektedir.
    Kolestero lseviyesini düşürür.
    Kalp rahatsızlıklarının önüne geçer.
    Damar sertliğinin oluşmasını önler.
    Afrodizyak etkisi bulunmaktadır.
    Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
    Sarılığa iyi gelmektedir.
    Hipertansiyon olan hastalarda tansiyonun düşürülmesini sağlar.
    Soğuk algınlıklarına iyi gelmektedir.
    Bağırsak solucanlarına karşı etkilidir.
    Öksürüğe iyi gelmektedir.





+ Yorum Gönder