+ Yorum Gönder
Ziraat ve Tarım ve Meyve ve Sebze Forumunda Avokado hasat işlemi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Avokado hasat işlemi








    Avokado hasat işlemi

    Hasat ve hasat sonrası

    Ticari üretimde hektar başına yılda ortalama 7 ton ürün alınabilir, bazı bahçelerde bu hektar başına 20 tonu bulabilir.Zeytin gibi düzensiz ürün vermesi sorun teşkil edebilir zira 1 yıl yüksek verim alınırken bunun ardından düşük verim alınan bir yıl takip eder. Avokado dona tahamül edemez bu sebeple tropik ve subtropik iklimlerde yetişir. Bununla birlikte soğuğa dayanıklı varyetelerde bulunmaktadır mesela Ettinger varyetesi gibi varyeteler -6 dereceye kadar az bir yaprak hasarı ile dayanabilir. -10 dereceye kadar dayanıklı varyetelerinde bulunduğu iddia edilmektedir.

    Avokado klimakterik bir meyvedir (Muzda bir diğeri) bunun anlamı meyve ağaç üstünde olgunlaşmaya başlar ancak esas olgunlaşması (sararıp) yenilecek hale gelmesi ağaçtan koparıldıktan sonra olur. Avokado yeşil olarak toplanır ve dondurucuda 3.3 ile 5.6 derecede saklanır ve son güzergahına ulaştırılır. Avokado'nun yetişmesinden sonra yenebilir hale gelmesi vakit alır. Meksikalı yetiştiricilerin Hass Avokadosu %23 oranında yenilebilir hale geldiğinde kuru materyal içerir diğer ülkelerde de aynı standartta sahiptir. Avokado toplandıktan bir kaç gün sonra oda sıcaklığında da sararıp yenilebilir hale gelir. Bazı marketlerde daha hızlı şekilde etilen (karpit) gazı ile muamele edilerek yenilecek hale getirilmektedir. Bazı hallerde ise müşterilerinin en iyi şekilde kendilerine geri dönmesini siteyen ticari üreticiler avokado meyvasını iyice yetişip sararması için ağaçta bırakırlar ancak eğer ağaçta meyve çok fazla bekletilirse ağaçtan düşüp zarar görebilir.








  2. Nesrin
    Devamlı Üye





    Avokado meyvesi bazı bahçelerde yılda yedi tona yakın bir verim verebilmektedir. ancak bu meyve biraz düensiz verim veren bir meyvedir. diyelim ki bu yıl yedi ton verdi bir sonra ki yıl bundan baya bir az miktarda verim verebilmektedir.




+ Yorum Gönder