+ Yorum Gönder
Ziraat ve Tarım ve Meyve ve Sebze Forumunda Kestane nasıl bir kapta, ne kadar ateşte ve ne kadar haşlanmalı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kestane nasıl bir kapta, ne kadar ateşte ve ne kadar haşlanmalı








    Kestane nasıl bir kapta, ne kadar ateşte ve ne kadar haşlanmalı

    Kestane hakkında bilgi

    kestane3.jpg

    EVİNİZDE LEZZETLİ VE SOYULMASI KOLAY KESTANE PİŞİRMENİN KOLAY-PRATİK YOLLARINI VE PÜF NOKTASINI AÇIKLIYORUZ.

    Şunu öncelikle belirtmeliyiz ki;Bahsi geçen konu tamamen evimizde denenmiş yöntemi içermektedir.Lezzetine biz kefiliz

    MALZEMELER:
    1 Kg Kestane
    1 Litre su
    1 meyva bıçağı

    YAPILIŞI:
    Öncelikle Kestaneleri bir güzel yıkıyoruz ve bir meyva bıçağı ile ortalarından çiziyoruz.(Bu işlemi bir çatalla da yapabilirsiniz.Yapılış amacı zaten; hava çıkışını ve içeriye su almasını sağlamaktır)
    Püf noktası:
    Çizilmiş kestaneleri üstlerini örtecek kadar su dolu bir kab içine yerleştirerek yaklaşık 2 saat kadar bekletmeniz gerekiyor.Bu işlem kabuklarından kolayca ayrılmalarını sağlayacaktır

    Daha sonra kestanelerin suyu süzülerek ızgara teli içinde olan bir fırın tepsisine diziyoruz 220 C (Santigrat) derecede yaklaşık 15-20 dakika FIRINDA pişiriyorsunuz.Kestanelerin kabukları hafifçe siyahlanana kadar pişirmeye devam ediniz. Daha sonra sıcak servis edilmek üzere bir porselen kaba dizerek servis ediniz.Afiyet olsun








  2. Gülşen
    Devamlı Üye





    Kestane kışın çok fazla tüketilmektedir. Kestane hem haşlanarak hemde közlenerek tüketilmektedir. Kestane özellikle karlı kış akşamlarında sobaların kullanıldığı evlerde soba üzerinde közlenmekte ve bol bol tüketilmektedir. Kestaneler ister haşlanarak tüketilsin isterseniz közleyerek mutlaka çizilmesi gerekmektedir aksi takdirde patlayıp ortalığı berbat edebilmektedir.




+ Yorum Gönder


kestane