+ Yorum Gönder
Eğitimle ilgili Bilgiler ve Misafir Soruları Arşiv Forumunda 2009 sağlık persenoli hac sınavı soruları istiyorum Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    2009 sağlık persenoli hac sınavı soruları istiyorum








    2009 sağlık persenoli hac sınavı soruları istiyorum







  2. Mine
    Devamlı Üye





    2009 Hac soru ve Cevapları

    1.Ayet ve hadisleri yorumsuz olarak olduğu gibi kabul edenlere ne denir
    2009 Hac soru ve Cevapları CEVAP ELEFİYYE
    2. Küfrü ve günahı açık olan kimselerin gösterdiği olağanüstü hallere
    CEVAP :İSTİDRAC
    3. Aşagıdaki Durumlardan hangisi orucu bozmaz?
    CEVAP: MAZMAZA DAN SONRA AĞIZDA KALAN YAŞLIĞI YUTMAK
    4. Aşağıdakilerden hangisi Allah'ın subuti sıfatlarından değildir

    5. Soru:Yeniden diriliş ile başlayan ve sonsuza kadar süren zamana ne denir:
    CEVAP.:Kıyamet Günü
    6. Soru :Peygamberimizin mühründe olan kelimeler
    CEVAP :ALLAH RASUL MUHAMMED
    7. Soru: Hacer-i esved ile kabe kapısı arasındaki yere ne denir
    CEVAP: Mültezem

    8. Soru Besmele ile başlamayan sure
    CEVAP: Tevbe suresi
    9. Soru Bayramın 3 günü minadan ayrılmaya
    CEVAP : Nefr-i evvel denir
    10.Soru Zaman ve maddenin ebediliğini savunan fikir akımı:
    CEVAP: Dehriyyun

    11. Soru:Aşağıdakilerden hangisi oruç tutmamayı mubah kılan hallerdendir?
    Cevap: Hasta bakıcılığı
    12. Soru: Aşağıdakilerden hangisi cuma namazının farz olmasının şartlarındandır
    Cevap: Mukim olmak
    13. Soru Ziyaret tavafının son iki şavtını adetli olarak yapan kimsenin durumu
    Cevap: İki sadakayı fıtır

    14. Soru: Ay tutulması halinde kılınan namazın ismi
    Cevap: Husuf namazı
    15. Soru : Mekkiler kudum tavafını ne zaman yaparlar
    Cevap: Yapmazlar (Yani hiçbiri diye bir cevap şıkkı vardı)
    16. Soru: Tavaf namazını terkedenin cezası aşağıdakilerden hangisi diye bir soru vardı
    Cevap : Cezası yoktur
    17. Soru :Aşağıdakilerden hangisi namazla ilgili bir kavram değildir
    Cevap:Tezkiye

    18. Soru :Zelletül kari ne demektir
    Cevap: Kıraat hataları
    19. Soru : Aşağıdakilerden hangisi umre sa'yinin vaciplerindendir:
    Cevap: Bu sorunun cevabını yanlış verdim
    20 Soru : Aşağıdakilerden hangisi şeytan taşlamanın geçerli olmasının şartlarındandır:
    Cevap: Taşları belirli vakitte atmak

    21. Soru Kainatta birden fazla yaratıcı olması durumunda nizamın bozulacağı esasına dayanan delil
    cevap: Burhan-ı temanu
    22. Soru : Sebu'l mesani
    Cevap: Fatiha suresi
    23. Soru :Aşağıdakilerden hangisi dem cezasını gerektiren bir fiildir
    Cevap: Bunun cevabını ben yanlış verdim diğer şıkları yazamadım

    24. Soru Cemrelerin sırası
    Cevap: Cemre-i ula , cemre-i vüsta, cemre-i akabe
    25. Soruefer müddeti Hanefi ve şafii sırası
    Cevap: 15- 3 yazdım ama galiba 15-4 olacak

    26. Soru : Kavme nedir
    Cevap : Rükudan doğrulma halidir
    27. Soru :Cem-i tehirin hanefi ve şafiye göre hükmü
    Cevap : Vacip-- sünnet
    28. Soru: İhramlı olan kimse aşağıdaki lerden hangisini yaparsa ceza gerekmez
    Cevap : Tavuk-- koyun kesip yerse
    29. Soru :Aşağıdakilerden hangisi hiçbir mezhebe göre haccın farzlarından değildir
    Cevap : Şeytan taşlamak

    31. Soru Peygamberimizin hicretinde Kılavuzluk yapan kişi
    Cevap Abdullah bin Ureykit

    32. Soru Aşağıdakilerden hangisi tavafın vaciplerinden değildir
    Cevap: Muvalaat
    33. Soru : Haccı kırana niyet etmiş bir hanefi Muhsar olursa cezası ne olur
    Cevap 2 kurban keser (biri umre biri de hac için )

    35. soru Ruhul kudus
    Cevap : Cebrail as.
    36. Soru : Tecrübeyi dışlayan düşünceyi sınırlayan düşünce akımı
    Cevap . Doğmatizm
    37. Soru : Aşağıdakilerden hangisi haccın müstakil sünnetlerindendir
    Cevap : Kudüm tavafı yapmak

    38. Soru : Aşağıdakilerden hangisi ihramın vaciplerindendir
    Cevap : İhram yasaklarına uymak
    39. Soru : Zulhuleyfe karn, Yelemlem..çevreleyen yerleşim yerlerine ne denir
    Cevap : HILL bölgesi denir

    40. Soru Kur'an-ı Kerim Hangi halife döneminde toplanıp mushaf haline getirildi
    Cevap: Hz. Ebubekir
    41. Soru : Ridanın bir ucunu sağ koltuk altından geçirip..
    Cevap : Iztıba
    42: Soru. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır :
    Cevap adaka ve kurban etleri harem bölgesindeki fakirlere verilir

    43. Soru : Aşağıdakilerden hangisi haccın müstakil vaciplerinden değildir
    Cevap : Mikat sınırlarını ihramlı olarak geçmek
    44. Soru: K.Kerimi cem eden sahabi
    Cevap : Zeyd bin sabit
    45 .Soru : Muhammed Hamdi Yazırın Tefsirinin adı
    Cevap: Hak dini kur'an dili
    46. Soru: Kabenin dört rüknü
    Cevap: Rüknü hacer-i esved, rüknü yemani, riknü İraki, Rükn-ü Şami

    47. soru :Aşağıdakilerden hangisi hac ile ilgili kavram değildir
    Cevap: Mis'ad
    48. Soru : Afakiler nerede ihrama girerler
    Cevap: Kendilerine en yakın Mikad mahallinde

    49.Soru :Ziyaret tavafının son vakti:
    Cevap Ömrün sonuna kadar
    50. Soru:Bakanlıklar arası hac ve umre kuruluna hangi kurum başkanlık eder
    Cevap: Diyanet İşl. Bşk. lığı




+ Yorum Gönder