+ Yorum Gönder
Bilgi Arşivi ve Nedir Ne Demektir Forumunda Süt ve Süt Ürünleri Nelerdir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. IŞILAY
    Devamlı Üye

    Süt ve Süt Ürünleri Nelerdir








    Süt ve Süt Ürünleri Hangileridir


    Kaymak: Süt ısıtıldığında albümin ve globulin katılaşır. Beraberinde biraz da yağ toplanarak yüzeyde tabaka oluşturur. Süt soğuduğunda sertleşen bu tabakaya kaymak denir.

    Tereyağ: Tereyağ soğuk sütün çarpılmasıyla elde edilir. Bu nedenle pastörize olmamış ve kaynatılmamış sütten yapılmış tereyağlarda mikrop bulunur. Tereyağ, sütün kaynatılıp soğutulmasından sonra yapılması gerekir.

    Yoğurt Nedir ve Yoğurt Mayalama Yapımı: Yoğurt, sütün yoğurt mayası ile mayalanması ve yoğurdun içindeki özel mayaların üretilmesi ile hazırlanan kıymetli bir besindir. Sütün mayalandırma ısısı 40-45°C olmalıdır. Daha yüksek ısılarda yoğurt mayasındaki mikroplarda öleceği için yoğurt tutmaz. Piyasada özellikle meyveli yoğurt olarak satılan ve pastörize olmuş olan yoğurtları da süte çalmakla (mayalamakla) yoğurt tutmaz. Yoğurt, oda ısısında süte göre daha çok dayanabilir. Asit ortamı süte göre daha fazla olduğundan mikroorganizmalar daha zor ürerler. Yoğurtun 1 hafta içinde tüketilmesi uygundur.








  2. Gamze
    Devamlı Üye





    Sağlık açısından çok önemli olan süt ve süt ürünlerini tükete bildiğimiz kadar tüketmemiz lazım.kemik gelişmesinde büyük rolü vardır.




  3. Muhammed
    Özel Üye
    Süt ürünleri; Sütü belirli işlemlerden geçirdikten sonra uygulanan işleme göre elde edilen farklı farklı yiyecek ve besin maddeleridir. Bunlara örnek olarak;

    - Yoğurt
    - Ayran
    - Tereyağı
    - Peynir
    - Kefir
    - Krema
    - Labne
    - Lor peyniri
    - Ekşimik
    - Dondurma





+ Yorum Gönder