+ Yorum Gönder
Gizliyara Güncel Konu Arşivi ve Okul dersleri Forumunda Barlarda Verilen Kuruyemişleri neden yememeliyiz Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Barlarda Verilen Kuruyemişleri neden yememeliyiz








    Barlarda Verilen Kuruyemişleri neden yememeliyiz bardaki kuru yemişler neden yenmez







  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Barlarda Verilen Kuruyemişleri neden yememeliyiz


    Barda verilen çerez kasesini test eden ve bu kasede 72 farklı kişiye ait idrar kalıntısı bulan bilimcileri duymuşsunuzdur.Johnny Depp duymuş;2005 yılının Temmuz ayında Jay Leno’nun konuğu olarak çıktığı The Tonight Show’da bundan bahsetti.

    Barlarda Verilen Kuruyemişler.jpg
    Bu korku verici hikaye o kadar çok tekrarlandı ki artık bara giden biri,bunu düşünmeden çerez kasesine uzanamıyor.

    Bildiğimiz kadarıyla böyle bilimsel bir çalışma hiç olmadı,ama Londra menşeli Evening Standart gazetesi 2003 yılında gayri resmi olarak altı Londra barını dolaşıp oralarda ikram edilen kuruyemişlerden örnek topladı.Altı numuneden dördünde insan dışkısında bulunan enterobakterilere rastlandı.

    Birçok insanın tuvalet hijyeniyle ilgili endişeleri boşuna değildir.2000 yılında Amerikan Mikrobiyoloji Cemiyeti bin kişiye umumi tuvalete girdiklerinde ellerini yıkayıp yıkamadıklarını sordu.Yüzde 95′i her zaman yıkadıklarını söyledi.Pek ikna olmayan Cemiyet’in araştırmacıları insanların ellerini gerçekten yıkayıp yıkamadıklarını görmek için tuvaletlere gizli kameralar yerleştirdi.Ellerini gerçekten yıkayanların oranı yüzde 58′di.

    Amerika’da yapılan bir başka anketin sonucu ise hayli tuhaftı;tuvaletlerden mikrop kapmaktan korkan Amerikalılar’ın yüzde sekizinin sifonu ayaklarıyla çektiği ortaya çıktı.

    Fransızlar bu konuda oldukça dürüst,ya da daha az paranoyak:Erkeklerin yüzde 56′sı kadınların yüzde 66′sı tuvalete girdikten sonra ellerini asla yıkamadıklarını itiraf etmiş.Bu durum Fransız bir mühendisi harekete geçirerek,lokanta tuvaletlerinde ellerinizi yıkamadığımız takdirde sizi içeri kilitleyen bir düzenek geliştirmesine sebep olmuş.

    Kuruyemiş efsanesi,lokantalarda ikram edilen nane ya da karanfil kavanozları için de geçerli.Bu haber Kanada’ya ulaşıp Ottowa Sentinel‘de 1994 yılında yayınlanınca,yöresel sağlık otoriteleri müfettişlerini yollayıp nanelerin düzgün bir şekilde paketlenip paketlenmediğini ya da bir kerede sadece tek bir kişinin elinin değeceği şekilde sunulup sunulmadığını kontrol ettirmişti.

    Hangisi daha riskli:Fındık mı,nane mi?Görünüşe göre doğru cevap buz küpleri.

    Kısa zaman önce Cardiff’deki publarda,Chicago’daki fast-food lokantalarında ve barlarda yapılan resmi çalışmalar sonucunda buz küplerinin yüzde 20′sinde dışkısal maddelerin bulunduğu ortaya çıktı.Bunun nedeni ise ellerini doğru düzgün yıkamayan personeldi.

    2010′un Ocak ayında Virginia,Roanoke’deki Hollins Üniversitesi’nde yapılan bir çalışma sonucunda,90 meşrubat makinesindeki içeceklerin neredeyse yarısında koliform bakterisi tespit edilmişti.Bu sonuç dışkısal kirlenmeye işaret ediyordu.Yüreklere su serpen ise bu çalışmalar sırasında Roanoke’de gıda zehirlenmesinden kaynaklanan bir salgın yaşanmamış olmasıydı.

    Lütfen,şimdi gidip ellerinizi yıkayın ve sakın ola kimseyle el sıkışmayın.




+ Yorum Gönder