+ Yorum Gönder
Gizliyara Güncel Konu Arşivi ve Okul dersleri Forumunda Adana şalgam ın tanımı, adana şalgam hakkında bilgi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Adana şalgam ın tanımı, adana şalgam hakkında bilgi








    adana şalgam ın tanımı, adana şalgam hakkında bilgi,







  2. Asel
    Bayan Üye





    Adana şalgam ın tanımı, adana şalgam hakkında bilgi
    algam.jpg


    Şalgam suyu Adana'da sadece şalgam diye ifade edilir. Şalgam genellikle kebap çeşitleri ile birlikte tüketilir.

    Şalgamın anavatanı Adana olarak bilinir ve en çok orada tüketilir. Araplar tarafından ilk olarak yapıldığı söylenir. Plastik şişede tadının bozulması daha kolay olduğu için genelde cam şişelerde tercih edilir.

    Şalgam yapımında şalgam kırmızı havuç bulgur unu tuz maya ve su kullanılır. Şalgam suyunun fermantasyonu iki aşamada gerçekleşir. Birinci aşama; ekşi maya tuz ve su ile karıştırılarak bulgurun hamur haline getirilmesidir. İkinci aşama; bulgurun su ile ekstaraksiyonu sonucu elde edilen sıvının dilimlenmiş şalgam ve kırmızı havuç ile fermantasyonudur.

    İnsan sağlığı için pek çok faydaları vardır.
    İştahı açar
    Laktik asit içerir sindirimi kolaylaştırır.
    B grubu vitaminleri içerir sinirleri yatıştırır.
    Mide ve karaciğere faydalıdır
    Kalsiyum potasyum ve demir içerir kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
    Afrodizyak özelliği vardır.
    100 gramında 20 kalori olan şalgam




+ Yorum Gönder


adanaşalgamın faydası,  Adana salgam ile ilgili bilgiler