+ Yorum Gönder
Eğitim Arşivi ve Okul ve Eğitim Forumunda hamur işi tarifi tatlı veya tuzlu farketmez Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    hamur işi tarifi tatlı veya tuzlu farketmez








    lütfen çabuk olun yardım edin







  2. HARBİKIZ
    Moderator





    KOLAY MİLFÖY HAMURU

    Malzeme :
    2 su bardağı su,
    1 fincan zeytinyağı,
    1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu,
    1 büyük sana yağı,
    1 yumurta (üstü için)
    tuz,
    aldığı kadar un.

    Yapılışı:
    1- Genişçe bir kaba su, zeytinyağı, sirke, tuz koyup karıştırınız.
    2- Bu karışıma unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
    3- Hamuru 10-15 dakika dinlendiriniz.
    4- Hamuru 1 cm. kalınlıkta dikdörtgen şeklinde açınız.
    5- Yağı 3 eşit parçaya ayırınız.
    6- Birinci 1/3 den ceviz kadar parçalar alıp hamurun yüzeyine sürünüz.
    7- Hamuru yukardan aşağı 3'e sağdan sola 3'e katlayınız. Katlarken de birinci 1/3'den ayırdığınız yağdan sürünüz en üste sürmeyiniz.
    8- Hamurun üzerine nemli bez örtüp buzdolabında 15-20 dakika bekletiniz.
    9- Bekleyen hamuru dolaptan alıp tekrar dikdörtgen şeklinde açıp ikinci 1/3 yağı aynı şekilde sürüp hamuru katlayınız.
    10- Tekrar dolaba koyup 15-20 dakika bekletiniz.
    11- Tekrar dolaptan alıp son parça yağı yine aynı şekilde sürüp katlayınız.
    12- Yine 15-20 dakika dinlendirip dolaptan alıp istediğiniz şekilde açıp çeşitli börek içleri koyup istediğiniz börekleri yapınız.




+ Yorum Gönder