+ Yorum Gönder
Hayat Ve Yaşam ve Pratik Bilgiler Forumunda Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktaları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Yıldızçiçeği
    Yeni Üye

    Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktaları








    Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

    önce pirinçleri pilavı yapmadan bir saat önce kaynamış suda birazda tuz atıp ıslatıyoruz. bu böyle bir saat bekledikten sonra yağını tencereye koyup(tabi tereyağı da olursa müthiş olur)suyunu süzmüş olduğumuz pirinçleri yağda iyice kavuruyoruz. kavrulmuş pirinç ten ancak güzel pilav olur. suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.







  2. HARBİKIZ
    Moderator





    Pilav Yaparken:
    -Pirincin bayat olmaması lazımdır.
    -Taneler iyi,pilavlık cinsinden olmalıdır.
    -Su çekme özelliği normal olmalıdır.
    -Pirinç ve su miktarları iyi hesaplanmalı (1,5 misli)
    -Pirinç tuzlu,ılık su ile bir süre ıslatılmalıdır.
    -Pilav pişirilirken,pirinçleri sıcak suya koyduktan sonra 3 dakika kuvvetli,3 dakika orta ve daha sonra kısık ateşte pişirilmelidir.
    -Suyunu çektikten sonra yarım saat demlenmelidir.
    -Pilav pişirilirken karıştırılmamalıdır.
    -İçine ince bir dilim limon koyulursa pilav tane tane olur.
    Lezzetli Pilavlar İçin:Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra,içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlanılmalıdır.Daha sonra istenilen küçüklükte dilimlenip pilav yaparken içine karıştırılırsa,pilav çok daha lezzetli olacaktır
    __________________




  3. Nesrin
    Devamlı Üye
    Bildiğiniz gibi tadı ve şekli en güzel olan pilav tane tane olarak yapılan pilavdır. sizde tane tane pilav yapmak istiyorsanız bilmeniz gereken püf noktalar; pirinçlerimizi yapmadan önce kaynatılmış suda biraz tuz katarak bir müddet ıslatıyoruz, ve geri kalan pişirmeyi normal şekilde devam ediyoruz.




+ Yorum Gönder