+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda İncir Faydaları ile Hastalıklardan Kurtulun, İncir Tıbbi Etkileri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    İncir Faydaları ile Hastalıklardan Kurtulun, İncir Tıbbi Etkileri








    İncir hakkında bilgi

    Lütfen arkadaşlar sizlerden ricam bana hemen incir ile ilgili bir kaç bilgi verir misiniz?
    ncir.jpg

    ■İncirin Latince Adı : Ficus carica

    İncir - Ficus carica
    5-10 metre boyunda, parçalı yapraklı, mart nisan aylarında çiçek açan meyveli bir ağaçtır. İncir ağacı genellikle sıcak bölgelerde yetişir, soğuk iklimleri sevmez. Dişi ve erkek olarak incir ağaçları ayrılır, bir ağaç üzerinde hem dişi hem de erkek incir meyveleri bulunmaz. Tozlaşma için birden çok dişi incir ağacının yakınına bir tane erkek incir ağacı dikilir.

    ■İncirin İçindeki Maddeler (Etken Maddeler) ve İçeriği
    İncir meyvelerinin besin değeri yüksektir. Şeker, organik asitler, sabit yağ ve A, B, C vitaminleri içerir. Kuru incirde yüksek oranda omega 3, omega 6 ve protein bulunur. İncir yüksek oranda kalsiyum ve fosfor içermesinin yanında sodyum ve kolesterol açısından düşük orana sahiptir. İçerdiği benzaldehit maddesi sayesinde incir, kanserli hücrelerin yayılmasını ve büyümesini önler.

    ■İncirin Halk Arasındaki Adı (Diğer İsimleri)
    İncir adıyla anılır.

    ■İncirin Faydaları (Yararları) ve Tıbbi Etkileri
    İncir, kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur. İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler. Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir. İncirin faydaları arasında yüksek lif içeriği göz önünde bulundurularak bağırsakları yumuşatması, sindirim sistemini hızlandırması, kabızlığa iyi gelmesi ve müshil etki yapması da sayılabilir. Basur (hemoroid) tedavisinde de incir kullanılabilir. Birçok kanser türüne karşı incir koruyucu etki yapar. Özellikle bağırsaklardaki rahatsızlıklara iyi geldiği için incirin kolon kanserini önlediği belirtilir.


    İncir
    İncirin vücut için birçok faydası bulunmaktadır. Kandaki yağ oranını dengeleyerek kolesterolü düşürücü etki yapması incirin faydaları arasında sayılabilir. Yağ oranının dengelenmesiyle birlikte kalp ve dammar hastalıkları da engellenmiş olur. Kolesterolün engellenmesiyle birlikte kolesterolün birikebileceği bir organ olan böbrek de birikmesi ve böbrek yetmezliği hastalığının görünmesi engellenmiş olur. İncirin faydaları arasında kan şekerindeki ani değişmeleri engellediği, kan şekerini dengelediği de sayılabilir.

    Zayıflamak amacıyla da kullanılabilecek olan incir, içerdiği yüksek lif oranı sayesinde kolay kilo verilmesini sağlar.

    Bronşit hastalığı, kan yapıcı ve kolay hamile kalmak etkileri için incir kürü uygulanmalıdır. Bronşit için incir kürü 10 gün boyunca 2 gün arayla 2 kez, kan yapıcı ve kolay hamile kalmak etkileri için ise 20 gün boyunca 1 hafta arayla 2 kez tekrarlanmalıdır.

    Hemoroid (basur) ve çıbanların tedavisi için 5 adet taze incir yaprağı toplanır, güneş görmeyen ve havadar olan bir yerde kurutulur. Yapraklar kurutulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. 2 yemek kaşığı yaprak 2 bardak suda 20-30 dk. kadar kaynatılır. Kaynayan suyun biraz ılınması beklenir ve bu suya bir bez batırılarak çıbanın veya basurlu bölgenin üzerine konur. Ayrıca hemoroid tedavisi için hazırlanan sudan günde bir bardak içilebilir.

    Kabızlığa incir yaprağı dahilen kullanılmak üzere 50 gr. kuru yaprak 1 lt. suda kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    ■İncir Kürü Nasıl Hazırlanır?
    İncir kürü hazırlamak için kuru incir kullanılmalıdır. 20 adet kuru incir alınır, yıkanır. Bir çaydanlığa bir lt. su konularak 15 dk. kadar kaynatılır. Daha sonra kaynayan suyun içine incirler atılır ve 15 dk. bu şekilde incirler kaynatılır. Kaynatılan incirler ocaktan alınarak kaynayan suyun soğuması beklenir. Sabah, öğlen ve akşam yemeklerinden önce birer bardak içilir.

    ■İncir Reçeli Nasıl Hazırlanır?

    İncir Reçeli
    İncir reçeli yapmak için isteğe göre 1kg incir alınır, kabukları soyulur ve 20 dk. kadar kaynatılan 1 lt suya atılır. 10 dk. incirler bu suda kaynatılır, daha sonra bir kaba alınarak 5 dk. soğuk suda bekletilirler. Bu arada 1 kg şeker ve 1 su bardağı su kaynatılarak şerbet kıvamına getirilir. Soğuk suya konulan incirler buradan alınarak şerbetin içine atılır. Bu şekilde 20 dk. kadar daha kaynattıktan sonra 1 adet limonun suyu sıkılarak incirlere ilave edilir. 5 dk. daha kaynatılıp ocaktan alınan incirler biraz soğuduktan sonra kavanozlara konularak incir reçeli saklanır.



    ■İncir Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

    İncir Tatlısı
    İncir tatlısı için bir kilo incir alınarak, temizlenir ve yıkanır. İncirlerin sapları kesilerek sap kısımlarından içlerine doğru oyuklar açılır. 2 su bardağı toz şeker ile 200 gr. ceviz içi karıştırılarak bu karışım incirlerin içlerine doldurulur. İncirlerin sığabileceği büyüklükte bir tencere seçilerek bir kaşık tereyağı ile yağlanır. Tencereye yerleştirilen incirlerin üzerine gelecek kadar su ilave edilerek incirler yumuşayıp su çekilinceye kadar tencere pişmeye bırakılır. 1 lt. süt kaynatılarak incirler piştikten sonra üzerlerine dökülür ve incir tatlısı servis için hazırdır.

    ■İncir Sütü Nasıl Kullanılır?
    İncir sütü halk arasında siğillere karşı kullanılmaktadır. İncir yaprağından çıkan süt, siğillere, basura ve vücuttaki yaralara sürülebilir. Ayrıca incir sütünün hazımsızlığı giderici etkisi de bulunur. Nezle, grip ve sıtma rahatsızlıkları için de incir sütü kullanılabilir.

    ■Kuru İncir Nasıl Kullanılır?

    Kuru İncir
    Kuru incirin faydaları sayılacak olursa başlangıçta gribe karşı etkisi, öksürüğe iyi gelmesi ve balgam söktürmesi sayılabilir. Ayrıca kuru incirin çocuklara yedirilmesiyle, çocuklardaki kabızlık önlenebilir.

    ■Herhangi Bir Hastalığımız Olmadan İnciri Hastalıkları Önlemek İçin Nasıl Kullanabiliriz?
    İncir taze tüketime uygun olması ve kuru incir olarak da tüketilmesi sebebiyle kolaylıkla ulaşılıp tüketilebilecek bir bitkidir. Şeker hastalığına, bağırsak iltihaplarına ve hazımsızlığa iyi gelmesi sebepleriyle günde 5 tane kadar incir tüketilmesi tavsiye edilir. Böylece hastalıklara yakalanma riskleri azalacaktır.

    ■İncirin Zararları Ve Yan Etkileri
    İncir sindirim sistemine etki ettiği için mide rahatsızlığı olanlar çok fazla tüketmemelidir. Ayrıca incir yedikten sonra ağız iyi yıkanmalıdır, incir sütü ağız kenarında yaralara neden olabilir.








  2. Harbikız
    Devamlı Üye





    İncirin kısaca faydaları

    (Yemiş)
    Çoğunlukla Ege ve Akdeniz’ de yetişen incir hem lezzetli bir meyve hem de sağlık açısından çok yararlı bir gıdadır. Hem taze hem de kuru tüketilen incir bağırsakları yumuşatarak kabızlığı giderir sindirim sorunu olanlar için çok faydalıdır. Göğsü yumuşattığı için bronşit ve öksürük gibi sağlık problemlerinde balgam söktürerek rahatlatır. Vücuda enerji verir.


    Öksürük İçin: İki su bardağı çiğ sütün içine iki tane kuru inciri doğrayıp sütü kaynatın. Yirmi dakika kadar bekletip süzün ve günde 2 defa bu sütten sıcak olarak için.




  3. Gizliyara
    FoRuMaciL Security
    İncir :
    Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında
    faydalıdır. Enerji verir.




+ Yorum Gönder