+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Böbrek Taşına Iyi Gelen Bitkiler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Böbrek Taşına Iyi Gelen Bitkiler








    Arkadaşlar sizce hangi bitkiler böbrek taşına iyi gelir yani taşın düşmesi için yardımcı olacak bitkiler hangisidir? kısaca açıklar mısınız?







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    Böbrek Taşına Iyi Gelen Bitkiler Nelerdir

    Pırasa: pırasanın beyaz kısmı salata halinde yenilmeye devam edilir.veya suyu çıkarılır günde 3 fincan içilir.

    Aslan dişi (kara hindiba): 1 bardak kaynar suya, 10 gr ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilir, günde 1-2 bardak içilir (taşları ağrısız, sızışız düşürür).bardak suya, 10 gr taze aslan di şi yaprağı konur, 5-10 dk kaynatı lır, günde 1-2 bardak içilir.

    Papatya: 1 bardak kaynar suya, gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 1 bardak sabahları aç karna içilir.
    Papatya toz haline getirilir, günde birkaç defa 1 -2 gr içilir.

    Ihlamur: 1 bardak kaynar su ya, 2 gr ıhlamur konur, 10 dk bekletilir, günde 3-5 bardak içilir. Ihlamur toz haline getirilir, gün de 3-5 defa 1-4 gr içilir.

    Avakado yaprağı: 2 kilo su ya, 1 avuç yaprak konur, 20 dk kaynatılır, sabah aç karna 2 bardak, öğle, akşam ve yatarken 2'şer bardak içilir.3 kilo suya, 100 gr yaprak konur, yarıya ininceye kadar kaynatılır, 1 günde tüketilir.

    Maydanoz tohumu: 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr tohum konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    1 bardak kaynar suya, 4-10 gr kuru maydanoz konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir (maydanoz kökleri de aynı maksatla kullanılır).

    Kereviz tohumu: 1 bardak kaynar suya, 10 gr dövülmüş to hum konur, 10 dk bekletilir, gün de 2-3 bardak içilir. Taze kereviz ve turp sıkılır, elde edilen su karıştırılır 1 gece soğuk ta bekletilir, günde 3 defa 1 bardak içilir.kereviz siyah nohutla kaynatılır, günde 3 defa 1 bardak içilir 40 gün devam edilir.

    Böğürtlen yaprağı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir (kum dökücü).

    Böğürtlen kökü: 1 bardak suya, 10 gr doğranmış kök konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 3 bardak içilir.

    Çörekotu tohumu: çörekotu toz haline getirilir, günde 3 defa 1 çay kaşığı bal şerbeti ile içilir.

    Termiye: 1 bardak suya, 4 gr termiye konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    Turp: turp sıkılır, suyundan 1 tatlı kaşığı 1 fincan su içerisinde sabahları aç karna alınır. Turp sıkılır, suyu alınır günde 2 defa 1 çay bardağı içilir (yeniden taş meydana gelmesini önler). Turp tohumu toz haline getirilir, günde 2 defa 5 gr içilir.

    Çoban çantası: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir. 4 bardak soğuk suya, 4 tatlı kaşığı ufalanmış bitki konur, 8 saat bek*letilir, 1 günde tüketilir.

    Kibrit otu: 1 bardak kaynar suya, 4 tatlı kaşığı ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.

    Keten tohumu: keten tohumu kavrulur, toz haline getirilir, yemeklerde 1 kaşık yenilir. Keten tohumu bir beze çıkılanıp kaynatılır, sabahları aç karna 30 gün içilir 15 gün ara verilir, sonra yine devam edilir. 1 bardak suya, 1 tatlı kaşığı keten tohumu konur, 5 dk kaynatılır, soğuyunca 1 fincan su, 1 çay bar dağı ılık su ile karıştırılır tatlandırılmadan içilir, günde 3-4 defa içilir, 4-5 gün devam edilir.

    Ayrık kökü: 1 bardak suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir, içimini kolaylaştırmak için bal veya limon ilave edilebilir.

    Koyun otu: 1 bardak kaynar suya, 2 kaşık ince kıyılmış bitki konur, soğuyunca süzülür, günde 1-2 bardak içilir. İçimini kolaylaştırmak için bal ve limon ilave edilebilir.1 bardak kaynar suya, 5 gr koyun otu, 5 gr kayışkıran konur, 10 dk bekletilir, günde yarım bardak aç karna içilir. 15 gün devam edilir 15 gün ara verilir yine aynen de vam edilir.

    Çuha çiçeği kökü: 1 bardak suya, 4-6 gr ince kıyılmış kök ko nur, 5-10 dk kaynatılır, günde 3bardak balla tatlandırılıp içilir.

    Dulavrat otu kökü: 1 bardak kaynar suya, 10 gr ince kıyıl mış kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir.

    Huş ağacı: 1 bardak kaynar suya, 5-10 gr ufalanmış püskül, yaprak, tomurcuk konur, soğuyunca süzülür, günde 3-4 bardak içilir.

    Bayır turpu: bayır turpu rendelenir meydana gelen suya, sirke ve bal karıştırılır günde 10 çay kaşığı içilir.

    Kuşkonmaz kökü: 1 bardak suya, 10 gr kök ve veya sap konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 3-4 bardak içilir (böbreklerdeki ürat tipi taşları döker).

    Çitlenbık yaprağı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bar dak içilir.

    Kuzu kulağı yaprağı: kuzu kulağı yaprağı kaynatılıp suyu içilir.

    Amberi paris kökü: 1 bardak kaynar suya, 4 gr kök veya kök kabuğu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    İncir: 49 adet incir üzerine bir kaç delik delinir 1 kaba konur, üstü basa saf zeytinyağı doldurulur 1 gece bekletilir, günde 7 adet sabah aç karna yenilerek tüketilir.

    Çilek: yemeklerden 1 saat evvel 100-150 gr çilek devamlı yenilmelidir.1 bardak kaynar suya, 6-10 gr kök, sap konur, 10 dk bekletilir, günde 3-5 bardak içilir. Kök, sap, yaprak toz haline getiri lir, günde 3 defa 4 gr içilir.

    Arpa: 1 kilo suya, 1 avuç arpa konur, 10-15 dk kaynatılır, 1 gün de tüketilir.

    Badem yağı: sabahları aç kar na 1 kaşık badem yağı içilir.

    Bakla çiçeği: bir bardak kay nar suya, 10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    Taze bakla: 1 bardak suya, 50 gr taze bakla konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    Bakla kapçığı: 1 kilo suya, 25 gr kuru kapçık konur, 10 dk kaynatılır, 1 günde tüketilir.

    Baldırı kara: 1 bardak kay nar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.

    Çemen tohumu: 1 bardak suya, 10 gr tohum konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içi lir.tohum toz halinde günde birkaç defa 0.5-1 gr içilir.

    Çoban püskülü yaprağı: 1 bardak suya, 6 gr yaprak konur, 5-10 dk kaynatılır, günde birkaç kaşık içilir.

    Çörtük otu: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.

    Gelincik yaprağı: gelincik yaprakları toz haline getirilir, bal la macun yapılıp yenilir.

    Hüsnü yusuf çiçeği: 1 bardak kaynar suya, 10 gr çiçek ko nur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.1 bardak suya, 4 gr tohum konur, 10 dk kaynatılır, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    Kayış kıran kökü: 1 bardak suya, 4-10 gr kök konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içi lir.

    Kedi ayağı: 1 bardak kaynar suya, 6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, yemeklerden önce 1 fincan içilir (kum dökücü olarak) 10 gün devam edilir, lüzumunda 10 gün kullanılır 10 gün ara vermek sureti ile devam edilir.

    Kına: 1 bardak kaynar suya, 2 gr kına konur, 10 dk bekletilir, süzü lüp içilir (kum dökücü).





  3. Fatma
    Administrator
    Böbrek taşı için gilabura suyu diğer adıda böbrek dostu diyebiliriz. Hiç bir cerrahi müdahaleye gerek kalmadan böbrektaki taşları eritir. Yeni taş oluşmasını önler. Böbrek tembeliğine karşı oldukça faydalıdır. Kısaca böbrekteki tüm sorunlar için gilabura suyu.




+ Yorum Gönder