+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Yüksek Ateş Için Bitkisel Tedavi Yolları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    Yüksek Ateş Için Bitkisel Tedavi Yolları








    Yüksek ateş için bitkisel tarifler

    ASLAN PENÇESİ: Aslan pençesi, çuha çiçeği, zemberek otu, ıhlamur, kantaron, mürver çiçeği karıştırılır 2 bardak suya, karışım dan 10 gr konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir.

    EBEGÜMECİ: 1 bardak kaynar suya, 5-6 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    ŞAHTERE OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, aynı zamanda demir hindi şurubu yapılır ikisi karıştırılır bir miktar susam ile içilir.
    MEYAN KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr dövülmüş kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
    Meyan kökü toz haline getirilir, günde 3 defa 1-4 gr içilir. DEMİR HÎNDÎ: Dernir hindi şerbeti yapılıp içilir.

    PAPATYA: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, sabahlan aç karna 1 bardak içilir.

    SÖĞÜT YAPRAĞI-AĞAÇ KABUĞU KÖKÜ: Söğüt yaprağı-kabuğu toz haline getirilir, günde 1-2 gr içilir. Veya 10-20 gr kuru yaprak-kabuk-kök 1 bardak suda 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. (Nöbet halinde gelen ateşlerde nöbet gelmeden 2 saat evvel içi-lir)

    SİNİR OTU YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr taze veya kuru yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    AYI ÜZÜMÜ YAPRAĞI (AVCI ÜZÜMÜ):
    1 bardak kaynar suya, 10 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    ACI PELlN-BÜYÜK PELİN: 1 bardak kaynar suya, 1-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.

    Pelin toz haline getirilir, günde 1-2 gr içilir.
    ÇÖVEN KÖKÜ: Yarım bardak kaynar suya, 1 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 20-100 gr içi lir.

    ŞİMŞİR YAPRAĞI: 1 bardak su ya, 6-10 gr yaprak veya kök kabuğu konur, 5-10 dk kaynatılır, yemekten önce 1 bardak içilir.

    HODAN-SIĞIR DİLİ:
    1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    KESTANE KABUĞU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr kestane dikenli dış kabuğu (tof) konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    KUZU KULAĞI KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 10 gr ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilip içilir.

    MÜBAREK DİKENİ:
    1 bardak suya, 10 gr bitki konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir.

    AMBERİ PARİS KÖKÜ: 1 bar dak kaynar suya, 4 gr kök veya kök kabuğu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. (Karamuk dikeni kökü de aynı maksatla kullanılır)

    DEVE DİKENİ-KANGAL:
    1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki korur 10 dk bekletilir, yemeklerden ön ce 1 bardak içilir. 1 bardak suya, 10 gr ezilmiş to hum konur, 5-10 dk kaynatılır, yemeklerden evvel 1 bardak içilir. Tohumlar toz haline getirilir, günde 12 gr, balla macun yapılıp yenilir.

    PORTAKAL KABUĞU: 1 portakal kabuğu ile doğranır, ezilir, 40 gr kaynar su içerisinde 15 dk bekletilir, tekrar iyice ezilir soğuyunca günde 3 bardak içilir.

    SÜT:
    Süt kaynatılır, üzerine limon sıkılır, süt kestirilir, süt kesi ğinin suyu içilir.

    ARPA: 1 kg suya, 1 avuç arpa ko nur, zarı patlayıncaya kadar kaynatılır, içerisine 1 limon sıkılır, balla tatlandırılır, 1 günde tüketilir.
    Arpa papatya ile kaynatılıp içilir.
    DİŞ BUDAK AĞACI KABUĞU: 1 bardak suya, 4-6 gr kabuk ko nur, 10 dk kaynatılır, günde 2 bardak içilir.

    AHUDUDU: Ahududu şurup yapılıp içilir.

    SlRKE: Sirke ile yapılmış bal şer beti içilir.

    Sirke ile kına karılır ateşli kimse nin tabanına konulur.
    AYVA YAPRAĞI: 1 bardak suya, 6 gr yaprak konur, 10 dk kaynatılır, günde birkaç bardak içilir. (Hafif etkili bir ateş düşürücü dür)








  2. ELMAS
    Bayan Üye





    Dr. Varro Tyler hayvanlar üzerinde yaptığı araştırmalarda zencefilin ateş düşürücü özellikler taşıdığını gözlemlemiş ve tamamen uygun bir şifalı bitki olduğunu söylemiştir. Çayı içilerek tüketilebilir.




+ Yorum Gönder