+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Böbrekleri Güçlendirmek Için Bitkisel Tarifler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    Böbrekleri Güçlendirmek Için Bitkisel Tarifler








    Böbrekleri güçlendirmek için bitkisel tarifler kısaca
    MAYDANOZ: 1 bardak suya, 10 gr ince kıyılmış maydanoz konur, hafif ateşte 5 dk kaynatılır, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir. 1 bardak kaynar suya, 4-10 gr to hum konur, 10 dk bekletilir, gün de 2-3 bardak içilir.

    YEMLİK: Taze yemlik bolca ye nir, sıkılır suyu içilir (böbrek hastalıklarında).

    ALTIN BAŞAK OTU: 1 bardak kaynar suya, 10 gr çiçekli bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    YAKI OTU (MUKADDES DEFNE): 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, gün de 2-3 bardak içilir.

    ÇİLEK KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya, 6-10 gr kök, sap konur, 10 dk bekletilir, günde 3-5 bardak içilir.

    1 bardak kaynar suya, 20 gr yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3-5 bardak içilir.

    Kök, sap, yaprak toz haline getiri lir, günde 3 defa 4 gr içilir.

    ÇOBAN KALDIRAN:
    1 bardak kaynar suya, 4-12 gr bitki konur, 10 dk bekletilip içilir.

    YER ELMASI: Yer elması haşlanıp yenilir (böbrek zafiyetini gi*derir).

    FASULYE YAPRAĞI: Kurutul muş fasulye yaprakları kaynatılır, elde edilen sudan 1 bardak, 1 bardak su ile karıştırılır 10 saat bekletilir, ısıtılıp içilir.

    AŞK OTU TOHUMU: 1 bardak suya, bir miktar aşk otu tohumu konur, 6 saat bekletilip içilir (böbreklerin çalışmasını temin eder).

    ÖKÜZ: Öküzün iç yağı eritilip içilirse böbrek zafiyetini giderir. Badem, fındık, fıstık, nohut, hin-distan cevizi, şekerle bol bol yeni lir (böbrek zafiyetinde).

    LAVANTA ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr çiçek konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    Veya lavanta çiçeği toz haline getirilir, günde 3 defa 1-2 gr içilir.

    LAVANTA UÇUCU YAĞI: Lavanta uçucu yağından günde 3-4 damla 1 şekerle alınır.

    IHLAMUR: 1 bardak kaynar su ya, 2 gr ıhlamur konur, 10 dk bekletilir, günde 3-5 bardak içilir. Ihlamur toz haline getirilir, gün de 3-5 defa 1-4 gr içilir.

    TERE-SU TERESİ: Tere tohumu toz haline getirilir, günde 3 defa 1 çay kaşığı şekerle veya balla yenir, sütle içilir.

    Taze tere yaprakları sıkılır, elde edilen sudan günde 1 bardak içilir.

    ŞAKAYIK KÖKÜ: 1 bardak kay nar suya, 10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    YABANI HARDAL: Yabani har dal taneleri toz haline getirilir, günde bir kaç defa 0.50-0.1 gr hap halinde içilir








  2. CAVİDAN
    Devamlı Üye





    Maydanoz vücut metabolizmasını hızlandıracak bağ dokusunu güçlendiriyor. Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur. Karaciğer hastalıkları ile Romatizma, selülit ve egzamaya iyi gelir




+ Yorum Gönder