+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Boğaz şişliği Için Bitkisel Tarifler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    Boğaz şişliği Için Bitkisel Tarifler








    Boğaz şişliği için bitkisel tarifler kısaca

    SOĞAN: Soğan sıkıllır suyu çıkarılır balla tatlandırılıp kaşık kaşık içilirse boğaz şişliğini giderir.

    UDlHlNDl: Udihindi kaynatılır, suyu balla şerbet yapılır bununla gargara yapılır.

    BADEM YAĞI:
    Badem yağı şekerle beraber içilirse boğaz sertliğini giderir.

    ŞEKER:
    Şeker yenildiğinde boğa zı yumuşatır.

    YABANI HAVUÇ TOHUMU:
    Yabani havuç tohumu toz haline getirilir, günde 2 gr içilir (boğaz ağrısında).

    KÜKÜRT YAĞI: Kükürt yağı boğaz iltihabını gidermede faydalı dır (gargara şeklinde).

    SÎRKE: Gece yatarken boğaza sirkeye batırılmış tülbent sarılır (boğaz ağrısında).KlŞNlŞ: 1 bardak kaynar suya, 6 gr kişniş konur, 10 dk bekletilir, suyu ile gargara yapılır.

    KASIK OTU:
    1 bardak kaynar suya, 2 kaşık taze bitki konur, 10 dk bekletilir, suyu ile gargara yapılır.

    KAŞU (SlYAH-SARI):
    Yarım bardak suda 5 gr kaşu eritilir, günde birkaç defa gargara yapılır.

    AYI KULAĞI: 1 bardak suya, 15 gr ayı kulağı çiçeği konur, 5 dk kaynatılır, su ile karıştırılıp içilir.

    SIĞIR KUYRUĞU:
    1 bardak kaynar suya, 1 tatlı \aşığı sığır kuyruğu çiçeği ve 1 tatlı kaşığı gül hatmi konur, 10 dk bekletilir, süzülür, saat başı gargara yapılır.

    CEVİZ KABUĞU: Cevizin dış kabuğu (yeşil kısmı) kaynatılır, suyu ile gargara yapılır.

    BAL: Boğaz ve gırtlak ağrılarında ılık bir beze bal sürülüp boğaza sarılırsa ağrıyı derhal keser.

    BAYIR TURPU: 1 bardak suya, 5 gr bayır turpu (eşek turpu) konur, 10 dk kaynatılır, ılık ılık gar gara yapılır.

    EBEGÜMECİ: Ebegümeci lapa haline getirilir, boğaza sarılır.

    HARDAL: Hardal kaynatılır, bal şerbeti ile karıştırılır gargara yapılır.

    YUMURTA: Yumurta sarısı şeker veya balla yenilir.

    TEREYAĞI:
    Tereyağı ile ılık ılık gargara yapılır.

    ISPANAK: Ispanak lapa haline getirilir, boğaza sarılır.

    DUT:
    Dut sıkılır, suyu içilir.

    ARPA: Arpa kaynatılır, suyuna dut suyu ilave edilir içerisinde bir miktar şap eritilip gargara yapılır. Arpa kaynatılır, şekerle tatlandı rılıp içilir.








  2. CAVİDAN
    Devamlı Üye





    Boğaz ağrısı her yaşta insanlar sıklıkla görülen sorunlar arasındadır Ama en çok çocuklarda boğaz ağrısına daha çok rastlanılır. Aşırı derecede soğuk su içmek boğazın inmesine ve şişmesine neden olurken bazen bu durum, dondurma,terli terli su içmek gibi durumlar boğazın şişmesine yani bademciklerin şişmesine neden olur.




+ Yorum Gönder