+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Baş Ağrısı Için Bitkisel Tarifler Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    Baş Ağrısı Için Bitkisel Tarifler








    Baş ağrısı için bitkisel tarifler kısaca

    Baş ağrısı için bir kaç tane bitkisel tarif verir misiniz arkadaşlar?


    ba-a-r-s-.jpg

    ZEYTİN AĞACI ZAMKI: Zeytin ağacı püsünden günde 3-4 defa 0,50 gr içilir.

    ZUFA OTU: 1 bardak kaynar su ya, 3 gr yaprak konur, 10 dk bekle tilir, günde 3 defa 1 bardak içilir.

    ÇADIR UŞAĞI REÇİNESİ:
    Çadır uşağı reçinesinden günde 0,5-2 gr hap halinde kullanılır. Günde 1-2 gr bir miktar bal ve arpa suyu ile alınır.

    BÜYÜK TEŞBİH AĞACI: Büyük teşbih ağacının çiçekleri koklanır.

    YABANİ HARDAL TOHUMU: Yabani hardal tohumu kaynatılır, buharı teneffüs edilir. (Baştaki her türlü ağrıyı geçirir)

    SU ZAMBAĞI: 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Su zambağı yağı gülyağı ve sirke ile karıştırılır, başa sürülür.

    SÜRİNCAN (GÜZ ACI ÇİĞDEMİ): Güz acı çiğdemi çiçekleri koklanır.
    ŞAHTERE OTU: 1 bardak kay nar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    ZENCEFİL: 1 bardak kaynar su ya, yarım çay kaşığı toz zencefil konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

    Toz zencefilden günde 3 defa yarım-bir çay kaşığı şekerle yenilir. Zencefil kökü kaynatılır, 3-4 bar dak içilir.

    OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya, 4-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir. Bitki toz haline getirilir, günde 3-4 defa 1-4 gr içilir. Tohumu toz haline getirilir, gün de 3 defa 3 gr içilir. Taze bitki sıkılır, suyundan yarım fincan içilir.

    TAŞ ANASONU:
    1 bardak kay nar suya, 10 gr kök konur, 10 dk bekletilir, 1 günde birkaç defada tüketilir.

    TIBBI KOKULU YONCA TOHUMU:
    Tohumlar kaynatılır, suyu gülsuyu ve sirke ile başa sürülür.

    LAHANA: Lahana yaprakları hafif yumuşatılır, şakaklara konulur.

    Lahana yaprakları ezilir, üzerine sirke damlatılır, bununla alın üzerine ve boyuna masaj yapılır.

    LAVANTA YAĞI: Lavanta yağın dan günde 3-4 damla 1 kesme şekerle alınır.

    1 bardak kaynar suya, 8-10 gr lavanta çiçeği konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir. (Asa bi baş ağrısında)

    Lavanta yağından 5 damla avuç içine damlatılır, bununla alın üzerine ve boyuna masaj yapılır.

    HABBÜLLEZIZ:
    Habbülleziz yumruları gıda olarak yenilir.

    HEMAME:
    Hemame kaynatılır, suyu ile şakaklar ovulur.
    HlND BAKLASI: Hind baklası yaprakları kaynatılır, suyundan 40-50 gr içilir.

    Yapraklar toz haline getirilir, 4 gr içilir. Meyveleri gıda olarak yenilir.

    LİMON OTU: 1 bardak kaynar suya, 4-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    SİNAMEKİ: Sinameki 50 gr, günlük 45 gr, damlasakızı 45 gr, şeker 50 gr toz haline getirilip karıştırılır, gece yatarken 8 gr içilir.

    KARANFİL: Toz karanfil, enfiye ile karıştırılır, günde 3-4 defa buruna çekilir.

    DEFNE TOHUMU:
    20 adet def ne tohumu toz haline getirilir, 4 kaşık balla macun yapılır. Sabah aç karna gece yatarken 1 ceviz büyüklüğünde yenilir. Defne tohumu, defne yaprağı 1 miktar suda 20 dk kaynatılır, bu su ile kına hazırlanıp başa yakılır. Defne yağı ağrıyan başa sürülür. Defne tohumu toz haline getiri lir, günde 5 gr, balla yenilir.

    SOĞAN:
    Soğan ezilir, üzerine 5-10 damla sirke damlatılır, lapa halinde alına sarılır.

    KIL (KAOLEN)
    : Kil lapa haline getirilir, boyuna sarılır.

    PATATES: Patates ince dilimler haline getirilir, üzerine tuz veya sirke konulup alına sarılır.

    NANE:
    1 bardak kaynar suya, 8-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, sabah-akşam birer bardak içilir.

    ANASON: 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr anason konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

    KAHVE:
    Kahve pişirilir, buharı teneffüs edilir. Kahve kavrulup koklanır.
    TERE TOHUMU: Tere tohumu toz haline getirilir, balla macun yapılır. Aç karna 10 gr yenilir.

    KINA: Kına ile tuzsuz tereyağı eritilir, mayi haline getirilir, bu runa damlatılır (baştaki iltihabı ve cerahati giderir).

    ACI BADEM YAĞI: Acı badem yağı baş ağrısını kesici olarak su veya meşrubat içerisinde alınır.
    SEMİZOTU: Semizotu suyu çıkarılır, sirke ile yapılmış bal şerbeti ile karıştırılıp içilir.

    ÇÖREKOTU: Çörekotu toz hali*ne getirilir, lapa yapılır. Başa sarı lır.
    BADEM YAĞI: Badem yağı sirke ile karıştırılır, eller bununla ovulursa baş ağrısını giderir.

    YASEMİN: Yasemini koklamak balgamdan, yelden, sevdadan olan baş ağrılarını giderir. (Devamlı terleyen kimseler için zararlıdır) Baş ağrısı yapar.

    BAK: Kabak sıkılır, suyu buruna çekilir.
    MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, çay gibi içilir.
    EĞİR OTU RUHU:. Eğir oturu hu ile yüz ve boyuna masaj yapılır.

    YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    Taze bitki sıkılır, suyundan günde 40-60 gr içilir.

    BİBERİYE:
    30 gr, limon kabuğu, 20 gr biberiye, 30 gr oğulotu yap rağı karıştırılır, 1 bardak kaynar suya, 5-10 gr konur, 10 dk bekle tilir, günde 2-3 fincan içilir. 1 bardak kaynar suya, 10-20 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, gün de 2-3 bardak içilir. Biberiye toz haline getirilir, gün de 3 defa 1-4 gr içilir. Biberiye yağı 3 damla şekerle alı nır.
    IHLAMUR: 20 gr ıhlamur, 40 gr kedi otu kökü, 20 gr lavanta çiçeği, 20 gr oğulotu yaprağı karıştırılır, 1 bardak kaynar suya, 5-10 gr konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 fincan içilir.

    Ihlamur çiçeklerinden elde edilen ıhlamur ruhi ile başa masaj yapılır.

    KARABAŞ OTU: 1 bardak kay nar suya, 5-10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 3-4 bardak içilir.

    Karabaş otu toz haline getirilir, balla macun yapılıp yenilir.

    ANASON: Anason yakılır, tütsüsü yapılır.
    KANTARON: Kantaron kaynatılır, suyuna sirke ilave edilip başa sürülür.

    PAPATYA: 1 bardak kaynar suya,

    2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak içilir. Papatya ya ğı başa sürülür.
    NANE YAPRAĞI: Nane yaprakları ezilir. (Yelden ve soğuktan olan) baş ağrısında lapa halinde alına konulur.

    HAVLUCAN TOZU:
    1 bardak kaynar suya, yarım çay kaşığı havlıcan konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Havlucan tozundan günde 3 defa yarım çay kaşığı şekerle yenilir.
    HAVLUCAN KÖKÜ: Havlucan kökü çay gibi kaynatılır, günde 2-
    3 bardak içilir.
    KEKİK YAĞI: Günde 2-3 damla kekikyağı şekerle alınır. 1 bardak kaynar suya, 2 gr kekik konur, 5 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. (Asabi baş ağrısın da).
    ÇÖREKOTU: Çörekotu suya ıslatılır, sonra kurutulur, toz haline getirilir, enfiye gibi çekilir.
    ÇÖREKOTU YAĞI: Çörekotu yağı soğuktan meydana gelen baş ağrılarında başa sürülür.

    ÇÖREKOTU TOHUMU:
    Çöre kotu yakılır, dumanı ile tütsü ya pılır.

    Çörekotu toz halinde getirilir, de vamlı koklanır.








  2. Zarafet
    Üye





    Hem kendimizin dillendirdiği, hem de çevremizdekilerden en sık duyduğumuz sağlık şikayetlerinden biri de baş ağrılarıdır. Baş ağrısının en az üç yüz tipi ve sebebi olduğu söylenir. Sık sık baş ağrısı çekenler için taze sıkılmış havuç Suyu kürü öneriyor.




  3. Fatma
    Administrator
    Baş ağrısı çekenler akşamları geç saatte tatlı yememeli. Çünkü geç saate yenen tatlı baş ağrısı yapar. Her baş ağrısında ağrı kesici kullanmak gerekmez. Baş ağrısına iyi gelen bitkilerden biri düz yapraklı aslan pençesi dir. Günde 2 fincan aslan pençesi çayı baş ağrısına iyi gelecektir.




+ Yorum Gönder