+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Şifalı Bitkiler Forumunda Cevizin faydaları nelerdir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Cevizin faydaları nelerdir








    Kısaca cevizin faydaları nelerdir

    Hemen arkadaşlar bana cevizin faydaları ile ilgili bir kaç bilgi verir misiniz?


    cevizi.jpg

    Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir.
    İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi
    edicidir. Saç ve elleri boyamakta da kullanılır. Bitki bilimcilere göre bol miktarda A,
    B1, B2, C, E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlı aktif madde içeren cevizin hem
    içi, hem ağacının kabukları hem de yaprakları pek çok sağlık sorununa iyi geliyor.
    Her sabah kahvaltıda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayı geliştirdiğini belirten
    uzmanlar, yeşil ceviz meyvelerinin kabukları kaynatılarak içildiğinde erkeklerde ci nsel
    gücü artırdığını belirtti. Vücudu besleyip güçlendiren cevizin yararlarından bazıları
    şöyle sıralanıyor: • Nasırlar üzerine konulan ceviz yağı zamanla bunların yok
    olmasını sağlar. • Taze dalların kabukları ve meyvelerinin kabukları ile karıştırılıp
    kaynatılarak elde edilen sıvı mideyi kuvvetlendirir. • Ceviz yapraklarından yapılan çay
    iştah açar, mideyi kuvvetlendirir, boğaz hastalıklarına iyi gelir. • Bir miktar ceviz
    yaprağı banyo suyuna karıştırılırsa cilt hastalıklarına iyi gelir. • Ceviz yaprakları
    pişirilerek çıbanların üzerine sarılırsa iyileşmesini sağlar. • Ceviz yağı yüz lekelerinin
    üzerine sürülüp masaj yapılırsa lekeler yok olur.








  2. FERAY
    Devamlı Üye





    Cevizin faydaları hakkında bilgi

    v İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.


    v Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.

    v Magnezyum içerdiği için kasları rahatlatıcıdır.

    v Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine, akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen "demir" açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir.

    v Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir

    v Damar sertliğini önler.

    v Enerji sağlar.

    v Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır

    v Verem mikrobuna karşı korur.

    v Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar.

    v Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir.

    v Mayıs ve haziran ayında çiçek açan ceviz ağacı bünyesinde yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, sodyum, potasyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitamini barındırır.

    v Yaklaşık 20 değişik türü olan ceviz ağacının, meyvesi kuruyemiş olarak tüketilen türü "adi ceviz " olarak bilinir ve Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde yetişir.

    v Sert kabuğun içinde yer alan ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir.

    v Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir.

    v Basur için faydalı olduğu rivayet edilmekte ve bunun için balla karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir.

    v Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır.

    v Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.





  3. Fatma
    Administrator
    Ceviz bağırsakları çalıştırmaya yardımcı bir besindir. Cevizin çok yoğun ve faydalı yağı bulunur. Cevizden elde edilen yağ kozmetik alanında sıkça kullanılır.




+ Yorum Gönder