+ Yorum Gönder
Her Telden Eğitim Konuları ve Soru Cevap Konuları Forumunda Parfe için jöle nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Parfe için jöle nasıl yapılır








    Parfe için jöle nasıl yapılır







  2. Sibel
    Devamlı Üye





    Parfe için jöle nasıl yapılır




    Limonlu, sade, çikolatalı yada meyve parçalı parfe. Hepsi birbirinden güzel hepsi birbirinden fresh. Aynı sıcakcık güneşli yaz günlerini hatırlatıyor bana.

    Hazırlanmış kremanın kalıba dökülerek dondurulmasına parfe deniyor. Parfe mazlemeleri tarifi uygulayan kişinin damak tadına göre farklılık gösterebilir.
    Araştırdığım kadarı ile içine çiğ yumurta sarısı bile katılabiliyor. Ama ben kullanmak istemedim. Meyve parçaları haricinde bisküvi eklenerek daha tok bir tatlı haline de getirilebiliyor.

    Parfe yaparken hazırlanan şantinin içine tarifteki jölenin bir kısmını ekleyebilirsiniz, bu sayede donduğunda daha da yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz.


    Parfenizin kalıptan kolay çıkmasını istiyorsanız kullanacağınız kalıba streç film yayabilirsiniz. Ayrıca tarifte kullanacağınız limonatayı kendiniz hazırlayabilirsiniz, isterseniz hazır limonata da kullanabilirsiniz. Sevgiler…



    Malzemeler:

    Jöle için:

    2 çaybardağı limonata
    2 adet tart jöle
    4 yemek kaşığı toz şeker

    Parfe için:

    3 paket toz kremşanti
    2 su bardağı limonata gerekli
    3 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

    Yapılışı:

    1- Jöle için: tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın. Toz şeker eriyinceye kadar karıştırın ve sos tenceresini ocağın küçük gözüne koyun. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Karıştırarak soğutun ve ¾ ünü hemen streç film serilmiş kalıba yayın.
    2- Parfe için: Tüm malzemenin tamamını çırpma kabına alın ve 1-2 dakika düşük devirde çırpın. Ayırdığınız jöleyi şantinin içine edkleyerek yaklaşık 10 dakika şanti kaşıktan düşmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız şantiyi jölenin üzerine yayın ve derin dondurcuda yaklaşık 1 saat dinlendirin.
    3- Donan parfe bıçakla kesilecek sertliğe ulaşınca streçten çekerek kalıptan çıkartın. Limon ve nane ile süsleyerek servis yapın.




+ Yorum Gönder