+ Yorum Gönder
Her Telden Eğitim Konuları ve Soru Cevap Konuları Forumunda Fırında levrek buğulama nasıl yapılır? Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Fırında levrek buğulama nasıl yapılır?








    Fırında levrek buğulama nasıl yapılır?







  2. Sibel
    Devamlı Üye





    Fırında levrek buğulama nasıl yapılır?



    Malzeme Listesi:

    •3 tane levrek
    •3 tane domates
    •4 tane sivri biber
    •1 çay bardağı zeytinyağı
    •1 tatlı kaşığı pul biber
    •1 tatlı kaşığı kekik
    •1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
    •1 tane irice kuru soğan
    •4 sap taze sarımsak (kuru sarımsak da olabilir)
    •yeterince tuz
    •üstünü örtmek için yağlı kağıt
    Tarif:

    Ayıklanmış yıkanmış balıkların içine dışına tuz, pul biber, kekik karışımını sürdüm. Balıkları fırına dayanıklı kaba yerleştirdim. Domateslerin kabuklarını soydum, küp şeklinde ayrı kaba doğradım. Biberi, sarımsağı da aynı şekilde domatesin üzerine doğradım, hepsini harmanladım. Kaba aldığım balıkların içini doldurdum. Artan sebzeleri balıkların kenarlarına yerleştirdim, zeytinyağını üzerinde gezdirdim.Yağlı kağıtla iyice üstünü örterek 200ºC önceden ısıttığım fırında 1 saat pişirdim. 1 saat dolmadan birkaç dakika önce yağlı kağıdı alarak balıkların kızarmasını sağladım. Sıcak sıcak servis yaptım. Afiyet olsun.

    Not: Kapaklı fırına dayanıklı tepsiniz varsa onunla da pişebilir. O zaman yağlı kağıda gerek olmaz. Tarifte kapaklı borcamda pişirmişlerdi. Benim balığım üç tane olduğu için ancak kare tepsiye sığdı.




+ Yorum Gönder