+ Yorum Gönder
Her Telden Eğitim Konuları ve Soru Cevap Yeni Forumunda Portakal ağacı yemek tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Portakal ağacı yemek tarifleri








    portakal ağacı yemek tarifleri portakal ağacı yemek tarifleri







  2. Suskun Karizma
    Devamlı Üye





    Limonlu Dilimler

    Gezinin hemen dönüşünde oğlum epey hastalanınca hem onun hem de benim kendime gelmem epey zaman aldı. Öyle ki yakınlarım nasıl olduğunu sorduklarında "o iyileşti ama ben hala atlatamadım olayı" dedim bir süre. O hasta iken benim yeni bir tarif denemek de hiç içimden gelmedi.Geçen hafta okuduğum The Help'te geçen karamelli kek, tekrar yeni tarifler deneme isteğimi uyandırdı. Karamelli kekten önce ilk bu tarifle başladım denemelerime.

    Limonlu Dilimleri ilk denemem de aslında bir başka kitap sayesindeydi. Yıllar önce Cooking for Mr.Latte'yi okurken bu tariften çok etkilenmiş, bir gece yarısı denemeye koyulmuştum. Ama fırın kabı ölçülerini yanlış uyguladığım için hüsranla sonuçlanmıştı. Bu defa Baking Bites'ın tarifiyle ve nihayet doğru kap ile denedim. Sonuçta bitmesin diye her gün 1 diliminin yenmesine karar verilen bir lezzet çıktı!


    Limonlu Dilimler:

    Bardak ölçüleri Amerikan cup ölçüleri iledir. (ekmek pişirme makinelerinden çıkan bardak da olur)

    Malzemeler:

    Taban Hamuru:

    •1,5 su bardağı un
    •Üçte bir su bardağı toz şeker
    •Yarım çay kaşığı tuz
    •1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
    •Yarım su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında
    Dolgu:

    •4 yumurta
    •1 + üçte bir su bardağı toz şeker
    •1 su bardağı limon suyu, taze sıkılmış ve süzülmüş
    Hazırlanması:

    1.Fırını 175C'ye getirin. Küçük kare borcama yağlı kağıt yayın. Tabanı hazırlayın. Geniş bir kabın içinde unu, şekeri, tuzu ve limon kabuğunu karıştırın. Yağı küp küp kesip una ekleyin.
    2.Mikserle veya elinizle iri kum haline gelene kadar karıştırın. Karışımı kaba elinizle veya kaşığın arkasıyla bastırarak yayın. 16-19 dakika (kenarları hafif kahverengileşene kadar) pişirin.
    3.Tabanı pişerken dolguyu hazırlayın. Tüm karışımı çırpın. Taban pişince ve hala sıcakken üzerine dökün. 20 dakika daha pişirin. (Kalıbı salladığınızda karışım sabit kalana kadar)
    4.Kesmeden önce tamamen soğutun. Üzerine pudra şekeri veya hindistan cevizi serpin.
    notlar: benim kullandığım cup 240ml. Normal bir su bardağı da yaklaşık 250ml. Çok büyük olmayan bir bardak kullanmadıkça sorun olmayacaktır. Borcam 22cm. Dilim sayısı çok küçük kesilme oranıyla veriliyor, sanırım buna göre 24 denmiş ama ben daha büyük kesip 9 çıkartıyorum. Tereyağını soğukken ölçüyorum, bu da yaklaşık 125gr yani yarım paket.




+ Yorum Gönder