+ Yorum Gönder
Her Telden Eğitim Konuları ve Soru Cevap Yeni Forumunda Portakal ağacı çorbalar Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Portakal ağacı çorbalar








    portakal ağacı çorbalar portakal ağacı çorbalar







  2. Suskun Karizma
    Devamlı Üye





    Yörük Çorbası

    Önceden aşure tarifini okuyanlar rahmetli İkbal anneannemin aşure çorbasını çok sevdiğimi hatırlayacaktır. Anneannecim ona her gidişimizde çabucacık leziz yemekler yapar, sabah daha biz uyanmadan evin mis gibi kokmasını sağlardı. Bu yüzden bana onu hatırlatan her tarifi çok seviyorum. Yörük çorbası da aşure çorbası gibi nohut, buğday ve fasulye ile yapılıyor. Kimileri içine ıspanak atıyor, kimileri de semizotu hatta kabak koyuyor. Ben semizotuyla yaptım. Bence tam iftarlık doyurucu bir çorba, hatta ben o günkü menüde sadece bu çorbayı ve zeytinyağlı fasulyeyi yiyerek, gayet güzel doymuştum. Şimdi yarınki misafirlerimiz için hazırlıklara başlamam gerektiği için hemen tarife geçiyorum:

    Yörük Çorbası:

    Ben Lezzet & Sofra'nın tariflerini birleştirdim.

    Malzemeler:

    • 250 gr semizotu
    • 200 gr haşlanmış nohut
    • 200 gr haşlanmış kurufasulye
    • 200 gr haşlanmış aşurelik buğday
    • 3 litre su / et suyu
    • 1 su bardağı un
    • 250 gr yoğurt
    • 1 limonun suyu
    • 100 gr tereyağı
    • tuz
    • yarım çay kaşığı kırmızıbiber

    Hazırlanması:

    1.Suyu, nohut, kurufasulye ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un ve limon suyunu başka bir kapta çırpın. Kaynayan sudan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışımı kaynayan suya ilave edip tuzla tatlandırın. 15 dakika pişirin.
    2.Semizotlarını temizleyin. Semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın (sadece yaprak olarak da atabilirsiniz). Kaynamakta olan çorbaya tereyağını ekleyin. 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala semizotunu ilave edin. Tuzunu ve biberi serpin. Sıcak servis yapın.




+ Yorum Gönder


semizotu çorbası portakal ağacı