+ Yorum Gönder
Öğrenci odası ve Soru (lar) ile Cevap (lar) Forumunda Kereviz tohumu aktarlarda satın alınan poşet içerisindeki öğütülmüş yaprak halindeki gibimidir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Kereviz tohumu aktarlarda satın alınan poşet içerisindeki öğütülmüş yaprak halindeki gibimidir








    kereviz tohumu aktarlarda satın alınan poşet içerisindeki öğütülmüş yaprak halindeki gibimidir.yoksa kereviz tohumu daha farklı bir şekildeki bitkimi ve ayrıca poşet olanın içinde olanını 3 litre suda su kaynıyarak yarı oluncaya kadar kaynatın ve günde üç kez aç karına birer bardak için denilmekete, oysa söylenildiği şekilde yapılınca çok acı oluyor.acaba bize verilen tarif yanlışmıdır.Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.







  2. Gizliyara
    FoRuMaciL Security





    KEREVİZ TOHUMU Hakkında genel bilgi


    Familyası Umbelliferae
    İlmi Adı Apium graveolens
    Fransızca Celeri (graine)
    İngilizce Celery (seed)
    Almanca Selleri (korn)
    Kullanılan Kısmı Tohumu (ayrıca sapı ve kökü)
    Yetiştiği Yer Batı Avrupa, Hindistan, Amerika
    Ülkemizde: Anadolu
    Toplama Zamanı Temmuz - Ağustos
    Özelliği İdrar artırıcı, midevi, gaz söktürücü, iştah açıcı.
    Sağlık Açısından İştahsızlık, romatizma, artrit ve artroza karşı kullanılır, idrar söktürür, dolayısiyle kalbi, böbrekleri ve karaciğeri olumlu etkiler.
    Kullanılışı 2 çorba kaşığı kereviz tohumu 1 litre suda, hafif ateşte 3 saat kaynatılır, süzülür ve ılık olarak günde 2-3 fincan içilir.
    Mutfakta Kullanılışı Tohumu: Çorbalara, salataya, etlere, bazı çerezlere, her tür yavan yemeğe çeşni katar. Tohumu kullanmanın bir türü: Birkaç saniye yağda hafif ateşte kavrulur, taze domates (veya salça) katılır, domates özünü verince istenen yemeğe hemen ilave edilir. Diğer bir türü ise, tohumlar eşit miktarda tuzla dövülür, sofrada her tür yemeğe hem tuz hem de çeşni verici olarak kullanılır.
    Estetik Açıdan Kepeği önlemek için: Bitkinin yaprakları 15 dakika suda kaynatılır, soğuyunca süzülür. Saç diplerine masaj yaparak sürülür. Sonradan saçlar çalkalanır.
    Ek Bilgi Çin hekimliği kerevizi yüksek tansiyonda ve asabiyetten ileri gelen baş ağrılarında kullanır, Japon uzmanları ise kerevizi romatizmaya salık verir. İyi bir sonuç almak için kereviz bir ay süreyle haşlayarak yenmesi veya suyunu çıkararak (çiğ) içilmesi gerekir. Hint tedavi uzmanları ise böbrekleri ve cildi arındırmak için hastalarına 2-3 gün taze sıkılmış (çiğ) kereviz suyunu içirirler.


    Tohum resimleri
    KEREVİZ TOHUMU Hakkında genel bilgi1.jpgKEREVİZ TOHUMU Hakkında genel bilgi2 - Kopya.jpgkerev-z-tohumu-hakk-nda-genel-bilgi3-kopya.jpg

    kereeviz tohumu acıdır ve yararları fazladır bunlardan faydalanmak için acısına katlanmak gerekir





+ Yorum Gönder


kereviz tohumu