+ Yorum Gönder
Öğrenci odası ve Soru (lar) ile Cevap (lar) Forumunda Izgara köfte tarifleri istiyorum Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Izgara köfte tarifleri istiyorum








    ızgara köfte tarifleri istiyorum

    Yalnızca ızgara köfte tariflerini istiyorum başka tarifler değil







  2. HARBİKIZ
    Moderator





    Malzeme :
    500 gr. orta yağlı koyun küreği kıyması
    1 baş soğan
    2 dilim bayat ekmek İçi veya (1,5 kaşık galeta tozu)
    Arzu edilirse maydanoz.
    Tuz,
    karabiber.

    Yapılışı :
    1) İki defa çekilmiş kıymanın içine, 1 baş rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış,ekmek içi, tuz. karabiber ve maydanoz koyunuz. .
    2) İyice yoğurduktan sonra 2 ceviz büyüklüğünde par*çalara ayırınız.,
    3) Islak avuç arasında oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getiriniz.
    4) Yemek zamanına 10-15 dakika kala yağlıyarak ızgaraya yerleştiriniz
    5) ızgaraya yerleştiriniz. Kömür ateşi, fırın veya elektrik ocaklarında kurutmadan pişiriniz.




  3. HARBİKIZ
    Moderator
    HAZIRLANIŞI:
    Kıymayı köfte harcının üzerindeki tarife göre katıp yoğurun. Büyük yuvarlak köfteler hazırlayın. Yapışmaz tavada sıvıyağı kızdırıp köfteleri arkalı önlü kızartın. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Köfteyi servis tabağına koyup dereotundan burun, havuçtan ağız, makarnadan saç şekli verin. Gözlerine birer zeytin koyun. Yeşil salata, salatalık turşusu ile süsleyip ketçap ve mayonezle servis yapın.
    Malzemeler:
    • 250 gr dana kıyma
    • 1/2 paket köfte harcı
    • 2 yemek kaşığı mayonez
    • 2 yemek kasığı ketçap
    • 6-7 dal yeşil salata
    • 1 su bardağı burgu makarna
    • Tuz
    • 3-4 adet salatalık turşusu
    • 8 adet zeytin




  4. SuskuN PrenS
    Devamlı Üye
    Malzemeler:

    500 gr köftelik kıyma
    1 adet küçük boy kuru soğan
    bir dilim bayat ekmek içi
    Kimyon
    Karabiber
    Tuz

    Yapılışı:

    1- Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın.
    2- Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
    3- Kıymaya tuz, karabiber, soğan, ekmek içini ilave ederek yoğurun.
    4- Yoğurduğunuz kımayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
    5- Elinizi hafifçe yağlayın ve kopartığınız parçayı önce top haline getirin daha sonra iki avucunuz içinde bastırark köfte şekli verin.
    6- Hazırladığınız köfteleri geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
    7- Izgarada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapın.

+ Yorum Gönder