+ Yorum Gönder
Öğrenci odası ve Soru (lar) ile Cevap (lar) Forumunda Yeşil mandalina reçeli nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Yeşil mandalina reçeli nasıl yapılır








    yeşil mandalina reçel tarifiniçok aradığım halde bulamıyorum bu reçele satsuma reçeli dendiğini duydum nasıl yapabilirim,







  2. IŞILAY
    Devamlı Üye





    Yeşil mandalina reçeli nasıl yapılır


    Yeşil mandalina reçeli.png



    Malzemeler
    1 kilo toz şeker
    1 kilo mandalina
    2 su bardağı su
    1-2 damla limon suyu
    Yapılışı
    Toz şekerle 2 su bardağı suyu koyu şerbet kıvamında kaynatın. Mandalinaların kabuklarını soyup kaynar şerbete atıp 10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Bir gece bekletin. Mandalinaların suyunu verip şerbeti içerisine çeksin diye. Ertesi gün ocakta reçel kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın 1-2 damla limon suyu ekleyin.
    Mandalinalar çekirdeklenmeden reçeli yapmak daha iyi olur.




  3. Suskun Karizma
    Devamlı Üye
    MANDALİNA REÇELİ



    Malzemeler:

    1 kg mandalina,
    1,5 kg tozşeker,
    3 bardak su,
    2 çorba kaşığı limonsuyu (veya 6 gr limontuzu).
    Yapılışı:

    -Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır.
    -Sonra büyükçe bir tencereye konur.
    -Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir, ikinci günün sonunda suyu dökülür, yeniden su konur, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır.
    -Sonra kaynar su dökülür, mandalinalann üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldınlır.
    -Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır.
    -Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur.
    -Kanştınlarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir şurup kıvamına getirilir.
    -Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır.
    -Mandalinalar su salacağı için reçelin şurubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
    -Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır.
    -Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir.
    -Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır.
    -Afiyet olsun




+ Yorum Gönder


yeşil mandalina reçeli,  yeşil mandalina reçeli nasıl yapılır,  yeşil kabuklu mandalina reçeli,  mandalina reçeli nasıl yapılır,  yesil mandalina receli,  olmamış mandalina reçeli