+ Yorum Gönder
Öğrenci odası ve Soru (lar) ile Cevap (lar) Forumunda Besinlerin tadının alınmadığı kalıtsal hastalık nedir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Besinlerin tadının alınmadığı kalıtsal hastalık nedir








    Besinlerin tadının alınmadığı kalıtsal hastalık nedir







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    Tedavi sırasında tat ve koku algılama duyusu değişebilir. Yiyecekler özellikle et ve yüksek proteinli diğer besinler ağzınızda acı ya da metalik tat bırakabilir. Pek çok yiyeceğin tadı azalabilir ya da tatsızlaşabilir. Bu değişiklikler hastalığın kendisi, kemoterapi veya radyoterapi sonucu olabilir. Diş sorunları da tat ve koku değişikliğine yol açabilir. Genellikle tedavi tamamlandıktan sonra bu değişiklikler normale dönmektedir.

    Yiyecekleri soğuk ve oda ısısında servis edilebilir.
    Çeşitli baharat ve otları kullanabilir. (fesleğen, kekik, biberiye, kimyon, tatlı kırmızıbiber.)
    Bazı yiyeceklerin tat ve kokularını değiştirmek için soğan ve sarımsak eklenebilir.
    Turunçgiller ve meyve suları gibi yiyecekler denenebilir. Eğer ağız veya boğazda yara varsa asitli meyve sularını içilmemelidir.
    Eğer bir tür et özellikle kötü kokuyorsa tavuk, balık veya yumurta gibi diğer proteinli yiyecekleri denenebilir.
    Diyette değişik görünüm, renk, aroma ve tatta yiyeceklere yer verilmeli. Değişik soslar kullanabilir.
    Yemek pişirilen ortamda bulunulmaması ve yemek kokularından uzak durulması daha iyi olabilir.




+ Yorum Gönder