+ Yorum Gönder
Ziraat ve Tarım ve Tarım ve Hububat Forumunda Kepekli buğday unundan yapılan ekmek Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kepekli buğday unundan yapılan ekmek








    Kepekli buğday unundan yapılan ekmek

    Kepekli buğday unundan yapılan ekmek hakkında bilgi

    tam-bugdayunu-ekmegi.jpg

    Malzemeler:

    Yarım kg tam buğday unu (Yaklaşık 5 su bardağı)
    Yarım kg kepekli un (Yaklaşık 5 su bardağı)
    16 gr tuz
    1pk Yaş maya
    600 ml ılık su ( Yaklaşık 3,5 su bardağı)

    Tarif:
    Mayayı ılık suyla çözün. Un ve tuzu ilave edip yoğurun. 5 dakika mayalandırın. 150 gr lık bezelere bölün. Hamburger ekmeği büyüklüğünde minik ekmekçikler olacak. (Portakal iriliğinde 10 adet beze oluyor.)
    Bezenin ortasına baş parmak ve bileğinizin ortasındaki etli kısmı bastırın. Bezenin bir kenarını ortasına getirip birleşme yerine elinizi aynı şekilde bastırın. Karşısındaki kenarını da aynı şekilde ortaya getirip elinizi bastırın. (iki ucu ortada birleşmiş olacak.)
    Katlanmış kenarları ortada birleştirip elinizi tekrar bastırıp birleşme yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Ekmeklerin üstüne un eleyin.
    Bıçakla verev çizgiler atın. Üstünü naylonla örtüp 50-60 dakika mayalandırın. Fırına vermeden önce püskürtme şişesiyle ekmeklerin üstüne su serpin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin.








  2. Acil

    Kepekli buğday unundan yapılan ekmek isimli yazıya yorum yazın.





  3. Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder