+ Yorum Gönder
Ziraat ve Tarım ve Tarım ve Hububat Forumunda bakla türleri nelerdir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    bakla türleri nelerdir








    bakla türleri nelerdir

    bakla türleri hakkında bilgi

    bakla cesitleri.jpg


    En çok kullanılan baklagil çeşitleri şunlardır:

    a Fasulye: protein, yag, sellüloz ve karbonhidratça zengindir. Bileşiminde bunlardan başka kalsiyum, fosfor, demir gibi madensel tuzlarla beraber B kompleksi vitaminleri de bulunur. Sindirimi oldukça zordur. Kabukları barsaklarda gaz yaptığı için kabuğu çıkartarak pişirilirse bu özelliği de gider. Et, yağ gibi maddeler ilâvesiyle pişirildiği zaman değeri daha da fazia-laşır. Soya fasulyesi besin değeri bakımından en iyisidir. 100 gr. beyaz fasulyede 22 gr. protein vardır.

    b Nohut: Protein ye madensel madde bakımından fasulyeden sonra gelen bir besin maddesidir. Lezzet ve besin değeri pişirilme şekillerine göte artırılır 100 gramında 20 gr: protein vardır.

    c Mercimek : Sindirimi daha kolay ve bilhassa bileşimindeki demir dolayısiyle çocuklara ve kansızlara verilen bir besin maddesidir.

    d Bakla Bileşiminde "fazla'miktarda protein fosfor v.s. bulunan bir baklagildir. Çeşitli şekillerde kullanılır.

    e Bezelye: Protein, nişasta, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir. Sindirimi kolay, lezzetli bir besin maddesidir. Yemek, garnitür v.s. olarak kullanılır.

    f Börülce: Protein, nişasta ve vitamin bakımından zengindir. Bazı bölgelerde çok kullanılır.








  2. Acil

    bakla türleri nelerdir isimli yazıya yorum yazın.





  3. Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder


bakla türleri,  bakla çeşitleri nelerdir,  bakla türleri nelerdir,  bakla çeşitleri,  bakla cesitleri,  bakla