+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Değişik Bayram Tatlıları - Bayram İçin Birbirinden Lezzetli Tatlı Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Suskun Karizma
    Devamlı Üye

    Değişik Bayram Tatlıları - Bayram İçin Birbirinden Lezzetli Tatlı Tarifleri








    Değişik Bayram Tatlıları



    ev baklavası.jpg

    Ev_baklavasi

    malzemeler:

    şerbeti:
    5 su bardağı şeker
    3,5 su bardağı su
    yarım limonun suyu

    hamuru:
    4 su bardağı un
    1 su bardağı ılık süt
    1 paket kabartma tozu
    100g erimiş tereyağı
    1 yumurta

    içi:
    250g dövülmüş ceviz
    ayrıca:
    3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
    150g eritilmiş kızgın tereyağı

    hazırlanması:

    1. hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.

    2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.

    3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Ev baklavası herkesin harcı değildir çünkü yufkalarının yırtılmadan çok ince açılması gerekir. İnce açılması baklavanın gevrek olması ve ağızda dağılması için gereklidir.




+ Yorum Gönder