+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Baklava tarifi Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. sen_AY
    Devamlı Üye

    Baklava tarifi Tatlı Tarifi








    Baklava tarifi Tatlı Tarifi

    Baklava tarifi.JPGBaklava.JPG

    Malzemeler:
    1 kg. baklavalık yufka
    350-400 gr dövülmüş ceviz
    350 gr tereyağı (eritilmiş ve sıcak) veya yarısı tereyağ yarısı çiçek yağı.
    2 kg şeker
    1,5 lt su
    yarım limon suyu
    Yapılışı:
    Yufkalar fırın tepsine yayılıp aralarına ceviz içi serpiştirir. yufkalar bitinceye kadar işleme devam edilir. Daha sonra baklava şeklinde dilimlenir. Üzerine sıcak yağ dökülür. Önceden ısıtılmış (175 derece) fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Ve soğumaya bırakılır.
    Şeker ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır. Yarım limon suyu ilave edilir. Soğuyan yufkalara sıcak şerbet tepsinin kenerlarından ortasına doğru dökülür.
    Afiyet olsun.







  2. şewal
    Yeni Üye





    aslında hiç sevmem ama bu hoş görünüyor tşk




  3. DestaN
    Üye
    Hmm hazir yufkadan yapmasi zor olmasa gerek okadar, heralde
    yapmadim henüz ama yapinca görürüz

    Tesekkürler.





+ Yorum Gönder


baklava tarifleri,  baklava tarifi