+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Kolay Cezerye Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Dur Yolcu
    Devamlı Üye

    Kolay Cezerye Tarifi








    Pratik Cezerye Tarifi


    Malzemeler
    2 su bardağı ince rendelenmiş havuç
    60 g. (4 çorba kaşığı) toz şeker
    250 ml. (1 su bardağı) su
    30 adet Ülker pötibör bisküvi
    ½ su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi
    2 çay kaşığı gül suyu

    Bulamak için
    ½ su bardağı toz hindistan cevizi
    ½ su bardağı iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya ceviz içi

    Kolay Cezerye Tarifi.jpg

    Yapılışı
    Havuçları teflon bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ile suyu ilave ederek bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp kapağını kapatarak 5 dakika yumuşamaya bırakın. Bisküvileri küçük parçalara kırın. Havucu ateşten alın. Biraz ılıyınca içine bisküvileri kırarak atın. Fındık veya ceviz içini ve gül suyunu ekleyip, elinizle yoğurarak yapışkan bir hamur haline getirin.

    Elinizi ıslatarak bu hamurdan, cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak top şekline getirin. Eşit miktarlarda iki ayrı tepsiye ayırın.

    Hazırladığınız hamurun tamamı yuvarlanınca bir tepsideki cezeryelerin üzerine hindistan cevizini diğerine ise iri çekilmiş fındık, antepfıstığı veya çeviz içini serpin. Tepsileri sallayarak cezeryelerin bu malzemelere bulanmalarını sağlayın. Buzdolabında 1 saat soğutun ve ardından bir tepsiye dizin, servis yapın.







  2. Meryem
    Bayan Üye





    bu cezeryeler atıştırmalık olarakta çok lezzetli ve sağlıklı ayrıca misafirlerinizde bu güzel görünümlü şirin tatlıları ikram edebilir ve mutlu olabilirsiniz




+ Yorum Gönder


kolay cezerye tarifi