+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Afyon usulü Cevizli Kesme Baklava nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Afyon usulü Cevizli Kesme Baklava nasıl yapılır








    Afyon usulü Cevizli Kesme Baklava nasıl yapılır

    baklava cevizli.jpg
    Malzemeler

    2 su bardağı süt
    2 su bardağı soğuk su
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket eritilmiş margarin
    2 su bardağı sıvı yağalabildiği kadar un
    1 su bardağı dövülmüş ceviz

    Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

    2 litre su
    3 kg. toz şeker
    Nohut tanesi kadar limon tuzu

    Tarifi

    Bir kaba süt, soğuk su, yoğurt, eritilmiş margarin konur.
    Un katılır.
    Kulak memesi yumaşaklığında hamur yoğrulur.
    Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
    Parçalar oklava ile ince ve büyük yufkalar şeklinde açılır.
    Açılan yufkalar biraz bekletilir.
    Bekletilen yufkaların yarısı yağlanmış baklava tepsisine üst üste konarak döşenir.
    Üzerine ceviz ekilir.
    Kalan yufkalar da bunun üzerine yerleştirilir.
    Baklava şeklinde kesildikten sonra üzerine kızdırılmış sıvı yağ dökülür, fırında pişirilir.
    Bir tencereye su ve şeker konur.
    Limon tuzu katılır.
    15 dk şerbet kaynatılır.
    Soğutulmuş şerbet fırından yeni çıkmış olan baklavanın üzerine dökülür.







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Evde baklava yapmak zor bir iştir ancak yufkayı ince açabilecek kişi baklava yapmayı deneyebilir. Baklavanın arasına bol fıstık konulmalıdır. Eğer fıstık sevmiyorsanız, ceviz de koyabilirsiniz.




+ Yorum Gönder