+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Afyon usulü Aşure nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Afyon usulü Aşure nasıl yapılır








    Afyon usulü Aşure nasıl yapılır

    asure.jpg

    Malzemeler

    500 gr. göcelik buğday (çekilmemiş buğday)
    1 su bardağı nohut
    1 su bardağı kuru fasulye
    1 çay bardağı kuş üzümü
    1 fincan ceviz
    1 fincan fındık
    1 fincan fıstık
    2 litre su
    2 su bardağı pekmez
    500 gr. toz şeker
    1 tatlı kaşığı susam

    Yapılışı

    Göcelik buğday, nohut, kuru fasulye bir gün önceden ayrı ayrı ıslatılır.
    Diğer gün bunların suları süzülür.
    Ayrı tencerelerde üzerlerine su eklenerek pişirilir.
    Üzüm de biraz su ile pişirilir.
    Hepsi yumuşadıktan sonra büyük bir tencerenin içine önce buğday konur.
    Bol su ile tekrar ocağa konur.
    Bunun üzerine nohut, fasulye ve üzüm eklenir.
    Bunlar karıştırılır.
    Üzerine pekmez ve şeker ilave edilerek tekrar pişirilir.
    Piştikten sonra dövülmemiş ceviz, fındık ve fıstık katılır.
    Susam da ekilir.
    Hepsi karıştırılır.
    Servis kaselerine boşaltılır.







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Aşure Türk mutfağında oldukça sevilen hafif tatlılardandır. Yöre yöre malzemelerinde farklılıklar olsa da genellikle birçok malzemesi aynıdır. Kuru bakliyatın yanı sıra kuru meyve ve yaş meyve de katabilirsiniz.




+ Yorum Gönder