+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Elmalı Turta Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Elmalı Turta Nasıl Yapılır








    Elmalı Turta Nasıl Yapılır




    Elmalı Turta Tarifi.jpg
    Hamuru için
    200-250gr margarin
    1 yumurta
    1 tatlı kaşığı yogurt
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket kabartma tozu
    aldığı kadar un (genelde 2 su bardağına denk geliyor)

    İç Malzemesi için;
    3-4 elma
    1 tatlı kaşığı tarçın
    yarım su bardağı şeker (elmaların büyüklügüne ve istege göre değişebilir)
    ceviz içi
    Yapılışı:
    önce elmalarımızı rendeleyip şekerimizle birlikte ocağa koyuyoruz. yaklaşık 7-8 dk kavuruyoruz.tarçın ilave edip ocaktan alırkende bir miktar ceviziçini koyuyoruz.
    iç malzememiz bir tarafta soguyadururken kolları sıvayıp hamur yapımına başlıyoruz.

    oda sıcaklıgında yumuşamış margarinimizi,yumurta, şeker, yogurt, un ve üzerine de kabartma tozunu döktükten sonra yogurmaya başlıyoruz.hamurumuzun kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.hamurumuzdan küçük bir miktar ayırıyoruz(üzerinin süsü için– kafes şeklini vermek için)

    ısıya dayanıklı yuvarlak borcamımızı yağlayıp hamurumuzu her tarafa eşit olarak yayıyoruz.Kenarlarını biraz yüksek tutmakta fayda var eğer elmalı iç borcama degerse yapışabilir ve keserken zorluk yaşatabilir. bu ipucunu da hallettikten sonra elmalı içimizi hamurun üzerine yayıyoruz.

    hamurdan ayırdıgımız parçayı, elimizde uzatarak ince şeritler halinde kafes şekli veriyoruz ve en üste sıralıyoruz.(resimde görüldüğü gibi) ve turtamızı 175′ lik fırınımıza veriyoruz üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz….







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Tarifi çok güzel şekilde yazılmış. Elmalı turtanızın içine rondoda parçalanmış ceviz koyabilirsiniz. Veya üzerine de serpip öyle pişirebilirsiniz. Üzerine serpeceğiniz cevizi biraz daha ufak parçalara ayırın.




+ Yorum Gönder