+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Aşure Nasıl Yapılır , malzemeleri nelerdir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Aşure Nasıl Yapılır , malzemeleri nelerdir








    Aşure Nasıl Yapılır , malzemeleri nelerdir

    asure yapilisi.jpg

    MALZEMELER

    2 su bardağı dövme buğday

    Yarım su bardağı kuru fasulye

    Yarım su bardağı nohut

    50 gr.kuş üzümü

    50 gr.izmir üzümü

    2-3 adet kuru incir

    1 çay bardağı dut pekmezi

    4-5 adet kuru kayısı (islimsiz,kayısı çiri)

    Yarım portakal kabuğu

    Yarım ayva

    7-8 adet karanfil

    1adet 10 cm. kadar çubuk tarçın

    1 adet elma

    Bir çay kaşığı tuz (tepeli olmasın,silmeden biraz fazla olsun)

    Damak tadınıza göre şeker

    SÜSLEMEK İÇİN

    fındık

    ceviz

    fıstık

    nar

    HAZIRLANIŞI

    Akşamdan ıslağa koyduğunuz dövme,fasulye ve nohutu sabah suyunu süzerek düdüklü tencereye alın. Bir elmanın üzerine karanfilleri batırıp aşurenin içine atın. Üzerine bir karışa yakın çıkacak kadar su ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra kefini alıp,ağzını kapatın. En az bir buçuk saat altı kısık olarak pişirin Buğdayın iyice açılması lazım.Yoksa suyu özlü olmaz. Üzümleri bir cezveye alıp üzerine sıcak su koyun ve 5 dakika kadar kaynatın.Bu sayede kirli suyunu verecek ve aşureyi mat bir renge dönüştürmeyecek. Bundan sonraki aşamada aşure sık sık karıştırılacak.Aksi halde hemencecik dip tutacaktır. Üzümleri tencereye,Portakal kabuklarıyla beraber ekleyip,beş dakika daha pişirin. Şimdi küçük doğradığınız ayva,incir ve kayısıyı ekleyin. Bir çay bardağı kadar pekmezi şekeri ve çubuk tarçını bu esnada ilave edin. Şekeri azar azar katın.Miktarı damak tadınıza göre ayarlayın. 5 dakikada bu şekilde kaynadıktan sonra altını kapatın. İster sıcak ister soğuk,dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Aşure pişirirken kendi sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Fındık, fıstık, ceviz, nar, fasulye, nohut, buğday gibi malzemelerle veya bunlardan başka meyvelerle aşurenizi pişirebilirsiniz.




+ Yorum Gönder