+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Kışlık şeftali reçeli nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Kışlık şeftali reçeli nasıl yapılır








    Kışlık şeftali reçeli nasıl yapılır
    Kışlık şeftali reçeli tarifi



    MALZEMELER:
    1 kg. şeftali
    3 su bardağı şeker
    1 çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu

    YAPILIŞI:Şeftaliler yumuşak olmamalı.dağılır.sert ama olgunlaşmış olmalı.şeftalileri kabuklu haliyle küp şeklinde veya istediğiniz şekilde doğrayın.bir tencereye koyun.üzerine şekerini koyun.1 gece bekletin.ertesi gün şeftaliler şekerle sulanmış olacak.ocağa koyun.kısık ateşte kaynatın.köpük oluşunca köpüğünü alın.ocaktan almaya yakın limon tuzunu veya limon suyunu koyun.5 dk.daha kaynatın.ocağı kapatıp soğumaya bırakın.soğuyunca kavanozlara doldurup kapağı sıkıca kapatın.afiyet olsun…







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Şeftali reçeli yaparken alacağınız şeftalinin sert olmalıdır. Yumuşak ve olgunlaşmış şeftaliden reçel yaparsanız reçeliniz püre ve lapa halinde olur. Sert şeftali yerine nektari ile de reçel yapabilirsiniz.




+ Yorum Gönder