+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Antep Fıstıklı Baklava Nasıl Yapılır Resimli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Antep Fıstıklı Baklava Nasıl Yapılır Resimli








    antep fıstıklı baklava nasıl yapılır tarifi







  2. FERAY
    Devamlı Üye





    Antep Fıstıklı Baklava Tarifi

    Malzemeler

    1 kilo baklavalık un
    3 tane yumurta
    10 gr tuz (hamuru sağlamlaştırmak için)
    2 bardak su
    Yarım kilo nişasta
    400 gram tereyağı veya margarin
    1 kilo şeker
    250 gr fıstık veya ceviz

    Antep Fıstıklı Baklava.jpg

    Yemeğin Yapılışı
    Geniş bir leğene unu boşaltıp yumurtaları içine kırın. Sonra tuzu ekleyip bir bardak su ilave edin. Hamuru sert bir hale gelene kadar yoğurduktan sonra üzerini ıslak ve temiz bir bezle örterek yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
    Dinlenen hamuru leğenden çıkararak 12 eşit parçaya bölün ve üzerine nişasta serpip elinizle yassı hale getirin.Mermer bir zemin veya sofra üzerinde oklava veya merdaneyle hamurları olabildiğince ince bir şekilde açın.
    Hamur açılırken sürekli olarak nişasta serpin. Açtığınız yufkaları tepsiye dizmeden önce çok hafif bir şekilde tepsiyi iyice yağlayın. Sonra birer birer yufkaları tepsiye dizin.
    Yufkaları tepsiye dizerken her bir defasında daha önce kısık ateşte eritmiş olduğunuz tereyağına bir fırçayı batırarak yufkanın üzerine serpin.
    Hamurun yarısını tepsiye döşedikten sonra fıstık veya cevizi güzel bir şekilde tepsiye yayın. Kalan hamurları da aynı şekilde fıstıkların üzerine dizin. Bıçağın tersiyle tepsinin kenarından hamuru içeriye doğru sıkıştırın. Yine bıçak yardımıyla istediğiniz şekilde (havuç dilimi, kare, dikdörtgen vb. gibi) dilimleyin.
    Eritmiş olduğunuz yağı dilimlerin üzeri kapanacak şekilde dökün. Hazırladığınız baklavayı orta hararetli bir fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Bu süre içinde baklavanın içi pişecek ve yüzeyi de portakal rengini alacaktır.
    Kadayıftaki gibi hazırladığınız şerbeti baklavayı fırından alır almaz sıcağı sıcağına ilave edin. Sonra yine soğumaya bırakın baklavanız hazırdır.
    AFIYET OLSUN





+ Yorum Gönder