+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Bademli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    Bademli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır










    Bademli İrmik Tatlısı tarifi


    bademli-irmik-tatlisi.jpg

    Malzemeler

    40 gr soyulmuş badem
    1 litre süt
    Tuz
    60 gr toz şeker
    60 gr margarin
    250 gr irmik
    2 yumurta
    Kalıbı yağlamak için bir miktar yağ
    4 adet portakal
    2 çorba kaşığı bal

    Yapılışı

    Bademleri yağsız olarak hafifçe kavurun. Sütü bir tutam tuz, toz şeker ve 40 gr margarin ile kaynatın. İrmiği ilave edip bir taşım daha pişirin ve ocaktan alın. Yumurtaları çırpın ve irmiğe ilave edin.

    Fırın tepsisini yağlayıp irmiği 1.5 cm kalınlığında kalıba dökün. 30 dakika soğumaya bırakın.

    Portakalın kabuklarını soyun. Sivri bir bıçakla içini zarından ayırın. Biriken portakal suyunu bir kenara alın. Dilimleri doğrayın. Bal, portakal suyunu 100 ml suda kaynatın. Portakalı da ilave edip kısık ateşte 3 dakika pişirin.

    İrmiği dikdörtgenler veya kareler şeklinde kesin. Kalan margarini yapışmaz tavaya paylaştırıp eritin. İrmik tatlılarının her iki yüzünü altın sarısı rengi alana kadar kızartın.

    Tatlıyı bir tabağa alıp üzerine portakal şurubu dökün. Badem serpip nane yaprakları ve portakal dilimleri ile süsleyin.








  2. BİNGÜL
    Bayan Üye





    Çok kolay bir tarif ve çok lezzetli. Portakallı olması normal irmik tatlısından daha leziz yapıyor. Üzerini de portakal dilimleriyle dilediğiniz gibi süsleyin veya badem kırıkları ile.




+ Yorum Gönder