+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Resimli Muhallebili Güllaç Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Resimli Muhallebili Güllaç Tarifi








    Değişik Resimli Muhallebili Güllaç Tarifi







  2. Ebru
    Devamlı Üye





    Muhallebili Güllaç Tarifi

    Gerekli malzemeler:
    9 adet hazır güllaç yaprağı
    6 su bardağı süt
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 paket sade veya muzlu puding
    1 tane muz
    Yarım su bardağı nar tanesi
    Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

    Muhallebili Güllaç.jpg

    Muhallebili sütlaç tarifi:

    Sütü büyük bir tencereye koyun ve kaynatın. İçine toz şekeri döküp karıştırarak şekeri eritin.
    Şeker eridikten sonra tencereyi ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
    Geniş bir tepsinin içine bir kepçe süt dökün ve içine güllaç yapraklarından birini bandırın.
    Güllaç yaprağı iyice ıslanınca yırtmadan dikkatlice yaprağı sütün içinden çıkarın ve çukur bir kasenin içine yaprağı kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin.
    Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın.
    Muzlu pudingi pişirin ve güllaç kaselerinin içine paylaştırıp, üzerine muz dilimleri yerleştirin.
    Ardından kaselerinin dışına sarkan güllaç yapraklarını kapatın ve birkaç saat bekletin.
    Ardından kaseleri servis tabağına ters çevirin ve üzerine dilerseniz bir miktar dövülmüş antep fıstığı serpip, nar taneleri dökerek servis edin.
    Afiyet olsun.





+ Yorum Gönder