+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Mahlepli Kurabiye Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Yıldızçiçeği
    Yeni Üye

    Mahlepli Kurabiye Tatlı Tarifi








    MAHLEPLİ KURABİYE


    Malzemeler:
    200g. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çaybardağı sıvıyağ
    3 yemek kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı mahlep
    aldığı kadar un
    1 yumurtanın sarısı (üzerine sürmek için)
    susam, çörekotu
    Yapılışı:
    Yumuşamış margarin ile şekeri iyice ezin.
    Daha sonra kabın içine yoğurt,sıvıyağ, şeker ve tuzu ilave edin. Güzelce 4-5 kez karıştırın.
    Mahlebini ve aldığı kadar un ilave edin. ( kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı)
    Hamuru 4-5 mm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin tepsiye dizin.
    Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz üzerine susam ve çörek otu dökebilirsiniz.
    175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Mahlebi genellikle pastanelerde satılan kuru pastalarda tadabiliyoruz. Kendiniz yapacağınız açmada veya kurabiyelerde deneyebilirsiniz. Ancak az miktarda kullanın, aroması yoğun bir baharattır.




+ Yorum Gönder


mahlepli tatlı kurabiye,  mahlepli tatlı kurabiye tarifleri,  mahlepli tatlı kurabiyeler,  tatlı mahlepli kurabiye,  mahlepli tatli kurabiye tarifi