+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Arap Dudağı Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Yıldızçiçeği
    Yeni Üye

    Arap Dudağı Tatlı Tarifi








    ARAP DUDAĞI




    Malzemeler12-16 Kisilik)
    3 adet yumurta
    1 su bardağı ayçiçek yağı
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı şeker
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 portakalın rendesi
    1 portakalın suyu
    1 limon kabuğunun rendesi
    yarım limonun suyu
    1 su bardağı ceviz yada fındık
    1 paket 25 grlık kakao (ülker)
    aldığı kadar un ( 3 su bardağı yetiyor)
    ÜZERİNİN SOSU İÇİN:
    1,5 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı şeker
    1 paket 25 grlık kakao (ülker)
    hindistan cevizi
    Yapılışı:
    3 yumurta bir bardak şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
    daha sonra yağ, portakal kabuğu rendesi,suyu ve yoğurt eklenerek tekrar çırpılır.
    Elenmiş un,vanilya,limon suyu (limon suyu vanilyanın tam üstüne sıkılırsa daha güzel kabarıyor)kabartma tozu ve kakao eklenerek karıştırılır.
    daha sonra ceviz veya fındık hangisini kulanıyorsanız eklenerek yağlanmış tepsiye yada kare veya dikdörtgen borcama dökülür.
    175 veya 180 derece fırında pişirilir.
    pişip pişmediği kürdanla kontrol edildikten sonra çıkan keki istediğimiz şekilde dilimlenir. Ben bu kek için kalıp kullanmıyorum çünkü borcam yada tepside daha hoş oluyor.
    dilimlere ayırdığımız kekin üzerine ateşte ısıttığımız kakao şeke ve süt karışımı kekin her tarafına eşit şekilde dökülür.
    Buzdolabında 1 yada 1.5 saat bekletilip servis yapılır.
    servis yaparken üzerine hindistan cevizi eklenir.(sosda ki ve kekde ki şeker miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz.)







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Bu tatlıyı hazırlarken yumurtayı ve şekeri iyice koyu kıvama gelene kadar mikserde çırpın. Elde çırparsanız köpük köpük olmayabilir. Köpüklü olması tatlının kabarması için gereklidir.




+ Yorum Gönder


arap dudağı tatlısı tarifi,  arap dudağı tatlısı