+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Taş Kadayıf (Malatya) Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Taş Kadayıf (Malatya) Tatlı Tarifi








    Taş Kadayıf Tatlı Tarifi



    Malzeme:

    12 adet yassı kadayıf
    1 su bardağı bütün ceviz
    1 adet yumurta
    2 çorba kaşığı su
    Kızartma yağı

    Şerbet için:

    2 su bardağı şeker
    2 su bardağı su
    Yarım limon suyu


    Yapilisi:

    Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Kadayıfa birkaç adet ceviz konur, poğaça gibi katlanır. Ağzı sıktırılarak yapıştırılır. Yumurta-su karışımına hafifçe bulanır. Kızgın yağda açık renkte pişirilir. Soğuk şerbete atılır. 20 dakika sonra servise sunulabilir. Üzerine ince çekilmiş ceviz, fıstık serpilebilir.


    ta-kaday-f.jpg







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Akşam yemeğinin üzerine yenebilecek harika bir tatlı. Yanında kaymak varsa daha lezzetli olur. Eğer kaymağınız yoksa krem şanti hazırlayabilirsiniz. Sütünü az koyun, yoğun olsun.




+ Yorum Gönder


taş kadayıf,  taş kadayıf tarifi,  taş kadayıf yapımı,  malatya tatlıları