+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. DereeN
    Devamlı Üye

    Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi








    Şerbetli Tatlılar Tatlı Tarifi


    Revani

    Malzemeler
    7 Adet yumurta
    15 Çorba kaşığı tozşeker
    15 Çorba kaşığı irmik
    15 Çora kaşığı süt
    15 Çorba kaşığı un
    3 Paket kabartma tozu
    Yarım rendelenmiş portakal kabuğu

    Şerbeti için :
    1 Litre su
    1 Kilo tozşeker
    1 Dilim limon
    Üzerine :
    Yarım su bardağı dövülmüş fındık


    Hazırlanışı
    · Çırpma kabına şeker ile yumurtaları koyun ve şeker iyice eriyene kadar çırpın.
    · Yumurtalı karışıma irmiği ve sütü ilave edin.
    · Çırpmaya devam edin, ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin.
    · Kabartma tozunun hamurun her yerine dağılması için hamuru iyice karıştırın.
    · Yarım portakal kabuğunu rendeleyin ve hamurun içine katın.
    · 50 Santim çapındaki yuvarlak bir tepsiyi yağlayın.
    · Hamuru tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 100 dereceli fırında pişirin.
    · Bu arada tatlının şerbetini hazırlayın.
    · Şeker ve suyu kaynatın.
    · Şurup kıvamına geldiğinde 1 dilim limonu ekleyin.
    · 1-2 Dakika bu şekilde kaynatın.
    · Sonra ılınması için bir kenarda bekletin.
    · Ilık şerbeti, kare şeklinde kestiğiniz tatlının üzerine dökün.
    · Şerbeti çekene kadar bekletin.
    · Üzerine dövülmüş fındığı serperek servis yapın.








  2. DereeN
    Devamlı Üye








    BAKLAVA

    Malzemeler
    500 gram hazır baklavalık yufka
    200 gram erimiş sogumuş tereyağı
    1 su bardağı kıyılmış ceviz veya fındık
    3 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    1 yemek kaşığı limon suyu


    Yapılışı

    Kare veya dikdörtgen fırın kabınıza 1 kat yufka koyun. Üzerine tereyağı sürün ve 2. kat yufkayı yerleştirin. Yufkaları bu şekilde dizmeye devam edin. Tam ara kata geldiğinizde fındık veya ceviz kırığını dökün. Tekrar yufkaları aynı şekilde dizmeye devam edin ve bitirin. Yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin ve 160 derecede güzelce kızarana kadar pişirin.

    Bu esnada şerbetinizi kaynatın. 3 su bardagi su ve sekeri kaynatin, Şerbet kaynayınca içine limon suyu ilave edip kısık ateşde 10 dakika daha kaynatın.

    Şerbet ve baklava ılık iken şerbeti baklavaya dökün. Şerbetini tamamen içdikten sonra baklavanız hazırdır.





  3. DereeN
    Devamlı Üye






    Malzeme Listesi:
    125 gr (oda sıcaklığında yumuşamış ) tereyağı
    yarım su bardağı pudra şekeri
    2 yemek kaşığı irmik
    1 yumurta
    1 paket şekerli vanilin, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    un (2 su bardağı un yeterli geliyor)
    Şerbet
    2 su bardağı su
    3 su bardağı şeker
    1 yemek kaşığı limon suyu
    İlk önce şerbeti kaynatın. Suyu ve şekeri bir arada kaynatın, karıştırın, şekerler erisin. Kaynamaya başlayınca ocağın ayarını en hafif konuma getirip limonu ilave edin 5-10 dakika daha kaynasın ve ocağı kapatın.

    Un hariç diğer malzemeleri karıştırın . Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edin. Küçük boy yumurta büyüklüğünde parçalar alın, elinizde yuvarlayın ve avcunuzun arasında hafifçe bastırın (şekerpareniz top gibi yuvarlak olmasın), tepsiye yerleştirin üzerine 1 adet fındığı batırın (fındık yarısına kadar gömülecek).

    180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

    Fırın tepsisini fırından çıkarın 1-2 dakika bekletin ve üzerine ılımış şerbeti dökün. Arada kaşık yardımı ile şekerparelerin üzerine tepsideki şerbetten gezdirin. 1-2 saat sonra tüketilebilir.





  4. DereeN
    Devamlı Üye
    Güllaç






    malzemeler:
    10-11 güllaç yufkası
    2,5 lt süt
    750g toz şeker
    1 paket şekerli vanilin
    nar taneleri
    dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
    hazırlanması:
    1. süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
    2. servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.


  5. DereeN
    Devamlı Üye
    VEZİR PARMAĞI


    Malzeme:

    500 gr un,
    3 bardak su,
    1 çay kaşığı tuz,
    1 çay kaşığı şeker,
    2 çorba kaşığı ayçiçek yağı,
    4 adet yumurta,
    4 bardak su,
    4 bardak şeker,
    limon suyu,
    kızartmak için sıvıyağ,

    Tarif:

    Öncelikle şurup için 4 bardak şekerle 4 bardak suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.
    Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın. Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin. Ocaktan alın. Hamura parmak şekli verin. Kızgın yağa atarak kızartın. Çıkarıp, soğuk şerbete atın. Şerbetini emince çıkartıp, servis yapın.


  6. DereeN
    Devamlı Üye
    ŞTRUDEL


    Malzeme:

    250 gr un,
    100 gr tereyağı,
    1 çay fincanı su,
    1 fiske tuz,
    1 adet yumurta akı,
    500 gr pudra şekeri,
    125 gr ince çekilmiş ceviz,
    50 gr elma,
    1,5 kahve fincanı toz şeker,
    100 gr kuru üzüm,
    1 çay kaşığı tarçın,

    Tarif:

    Soyulup ince ince doğranmış elmaları, çekirdeksiz kuru üzümü, toz şeker ve tarçınla harmanlayarak karıştırın. Unu yoğurma kabına koyun. Ortasını havuz gibi açarak tereyağını, suyu ve tuzu koyup elle yoğurarak yumuşak bir hamur tutun. Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ikiye bölün. İki parçayı da merdane ile iyice açın. Ceviz içini iki yufkaya paylaştırarak yayın. Sonra üstlerine hazırlamış olduğunuz elmalı, üzümlü içi yerleştirin ve sigara böreği gibi sararak uçlarını yapıştırın. Rulo hamurları bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta akı sürerek orta hararetli fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis yapın.


  7. DereeN
    Devamlı Üye
    SADABAD LOKMASI


    Malzeme:

    1,5 su bardağı su,
    2 su bardağı un,
    3 çorba kaşığı margarin,
    3 adet yumurta,
    1 tutam tuz,
    1 tutam şeker,
    1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık,
    2,5 su bardağı su,
    2,5 su bardağı şeker,
    2 dilim limon,

    Tarif:

    Öncelikle şurubu hazırlamak için 2,5 bardak şeker ile 2,5 bardak suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon dilimlerini şerbetin içine atın. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Genişçe bir tencereye 1,5 bardak suyu ve margarini koyun. Margarin eridiğinde karıştırarak unu, şekeri ve tuzu ekleyin. Hamur koyulaştığında tencereyi ateşten alın. Hamur ılıdıktan sonra üzerine yumurtaları teker teker kırarak, iyice yoğurun. Yumurtalar hamurla bütünleşip özlü bir hamur elde ettiğinizde, hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurları, kızgın sıvı yağda tavayı arada bir sallayarak kızartın. Çıkan lokmaları, soğuttuğunuz şerbetin içine atın. Şerbetini emen tatlıların üzerine ceviz veya fındık dökerek servis yapın.


  8. HARBİKIZ
    Moderator

    YOĞURT TATLISI
    Malzemeler:
    3 yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı yoğurt
    ½ su bardağı irmik
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 limon kabuğu rendesi

    Şerbeti için :
    2 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı su
    ½ limon suyu Hazırlanışı :
    Yumurta ile şekeri çırpın. Yoğurt, un,irmik, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini karışıma ilave edin ve iyice çırpmaya devam edin. Fırın tepsisini yağlayarak karışımı boşaltın. Orta ısılı fırında (160-170 derece) pişirin.
    Şerbeti için de su ile şekeri kaynatın. Biraz koyulaşınca limon suyunu ilave edin. Fırından çıkan kekin üzerine sıcak olarak dökün ve soğuduktan sonra servis yapın.


+ Yorum Gönder