+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Muzlu Muhallebi Lokumu Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Yıldızçiçeği
    Yeni Üye

    Muzlu Muhallebi Lokumu Tatlı Tarifi








    Muzlu Muhallebi Lokumu

    muzlu-muhallebi-lokumu.jpg
    Malzemeler:

    2 tam bardak+ 3.bardaktan 2 parmak eksik süt
    3 yemek kaşığı tepeleme un
    3 yemek kaşığı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 poşet kremşanti
    1/2 su bardağı süt ( krem şanti için)
    2 adet muz
    iri dövülmüş fındık veya ceviz
    bol hindistan cevizi

    Yapılışı:

    Süte, unumuzu, tozşekerimizi ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişiriyoruz. İndirmeye yakın vanilyayı ilave ediyoruz. 25-40 cm. arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistancevizi serpiştiriyoruz. 1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayıyoruz.Bu şekilde hazırlanan tepsimizi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletiyoruz. Dolaptan aldığımız muhallebimizin üzerine iri kıyım fındık veya ceviz serpiştirip, enine 3'e- boyuna 4'e kesip (12 parça) herbir parçanın kenarına muz koyuyoruz. Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırıyoruz. Zaten hindistancevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır. Her parçayı rulo yaparak, hindistan cevizi dolu tabağımıza alıp, çabuk hareketlerle birkaçkere döndürdükten sonra servise hazırlıyoruz. Afiyet Olsun.







  2. AJLAN
    Bayan Üye





    Adını görünümünden alan bir tatlı. Lokuma benzese de lokum değil. Ancak hindistan cevizi serptiğinizde, muhallebinin tadı lokuma benziyor. Arasına muz koymak güzel bir fikir.




+ Yorum Gönder