+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Elmalı Rulo Pastası tarifi Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Yıldızçiçeği
    Yeni Üye

    Elmalı Rulo Pastası tarifi Tatlı Tarifi








    Elmalı Rulo Pastası tarifi Tatlı Tarifi

    Malzemeler;


    # 250 gr. tereyağı veya margarin
    # 1 çay bardağı sıvı yağ
    # 2 yemek kaşığı yoğurt
    # 2 çay bardağı pudra şekeri
    # 1 paket kabartma tozu
    # Alabildiği kadar un

    6iov.jpg

    İçi için;

    # 3 adet golden elma
    # 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
    # 1 çay bardağı toz şeker
    # 2 tatlı kaşığı tarçın

    qd3f.jpg

    Hazırlanışı;
    1. Oda ısısında yumuşamış yağın üzerine sıvıyağı, şekeri, yoğurdu koyup elinizle yağı yoğurun.
    2. Unu, kabartma tozunu ilave edip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın, üzerini örtüp serin bir yerde dinlenmeye bırakın.
    3. Diğer tarafta elmaları soyup, rendeleyin ve üzerine şekeri, tarçını, cevizi ilave edip, ocakta suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.
    4. Hamuru 5 eşit parçaya bölün, merdaneyle yuvarlak yemek tabağı büyüklüğünde açın. 8 parçaya varsa ruletle yoksa bıçakla kesin, geniş tarafına elmalı içten koyup sigara böreği gibi içe doğru yuvarlayın.
    5. Orta hararetli fırında pişirilir, biraz ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.








  2. HARBİKIZ
    Moderator





    TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz




  3. Zarafet
    Üye
    Mükemmel bir tart hamuru için mutlaka bir fiske tuz atmalıyız. Tereyağını veya margarini eritmeyelim bunun yerine yağı küçük küçük parçalara ayırıp öyle kullanalım. Ve bir kaç kaşık buzlu suyu malzemelere un ekledikten sonra ekleyelim. böylece gevrek bir tart hamuru elde etmiş oluruz.




+ Yorum Gönder


tatli tarifleri,  elmalı pasta tarifi,  elmalı milföy