+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Alman Pastası tarifi Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Yıldızçiçeği
    Yeni Üye

    Alman Pastası tarifi Tatlı Tarifi








    Alman Pastası tarifi Tatlı Tarifi

    Alman Pastası tarifi.JPG

    Malzemeler;


    2 yumurta

    1 çay bardağı şeker

    1 çay bardağı yoğurt

    1 çay bardağı sıvı yağ

    1 paket kabartma tozu

    3 çay bardağı un

    Kreması için;


    1/2 lt süt,

    1 çay bardağı şeker

    1 çorba kaşığı un

    1 tatlı kaşığı nişasta

    1 yumurta

    125 gr tereyağı veya margarin

    1 paket vanilya


    Üzeri için bolca pudra şekeri

    Hazırlanışı;
    Yumurta ile şekeri köpürüne kadar çırpın.

    Yoğurt ve sıvıyağı ekle, karıştırın.

    En son kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip sadece kaşıkla karıştırın.

    Küçük yuvarlak borcama veya 22cm'lik bir kalıba dökün.

    200 C derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

    Piştikten sonra kalıptan ters çevirerek çıkartıp ikiye bölüp arasına muhallebisini sürün. Kenarlarından akabilir önemli değil, diğer kek parçasını üzerine yerleştirin.

    Servis tabağına aldıktan ve kek soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpin.
    Kremanın hazırlanışı;
    1/2 lt sütü, şekeri, unu ve nişastayı muhallebi gibi pişirin.

    Piştikten sonra sıcakken içine 125 gr tereyağı veya margarini, 1 yumurtayı (yavaş yavaş ekleyerek) ve 1 paket vanilyayı ekleyip iyice çırpın.







  2. Mineli
    Devamlı Üye





    Daha Pratik Alman Pastası Tarifi

    Daha Pratik Alman Pastası Tarifi.jpg

    ablamın hazırladığı sofraya benim tek katkım alman pastasını yapmak oldu. pastayı portakal ağacı okuyucularından gülsüm'ün tarifine göre yaptım. ben asıl tarife ilave olarak pastanın arasındaki kremanın üzerine dilimlenmiş muzlar dizdim. aslında pastayı çok iyi yapamadığım için üzülüyordum ama annem bu akşam "ablanın misafirleri pastanı çok beğenmişler" dedikten sonra rahatladım.
    malzemeler:
    kek:
    2 yumurta
    1 çay bardağı şeker
    60-70 gr.erimiş margarin
    1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
    3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)
    krema:
    2 su bardağı süt
    1 yumurta
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı şeker
    fındık kadar margarin
    vanilya
    pudra şekeri
    hazırlanması:
    1. kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı)
    2. margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.
    3. pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.




+ Yorum Gönder


alman pastası tarifi portakal ağacı