+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Buzlu vişne Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. DereeN
    Devamlı Üye

    Buzlu vişne Tatlı Tarifi








    Buzlu vişne


    Hazırlama süresi 25 dakika
    6 kişilik
    225 kalori
    Malzemeler:

    750 ml. vişne suyu
    90 gram şeker
    180 gram frenk üzümü
    600 gram çekirdeği çıkartılmış vişne
    Hazırlanışı:
    * Vişne suyunu bir tencerede ısıtın.
    * Ardından şekeri ilave ederek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
    * Vişne ve frenk üzümlerini karıştırın.
    * İçine hazırladığınız şurubu ilave edin.
    * Meyveli karışımı, soğuğa dayanıklı bir kaba aktarın ve derin dondurucuda soğumaya bırakın.
    * Kısa aralıklarla derin dondurucudan çıkarıp üzerinde oluşan buz tabakasını kırın ve tatlının içine karışmasını sağlayın.
    * Aynı işlemi sık aralıklarla tekrarlayarak istediğiniz kıvamı elde edene kadar devam edin.
    * Buzlu vişneyi yaklaşık 3 saat sonra dondurucudan çıkarın ve bekletmeden servis yapın.
    Buzlu vişne tarifini farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz. Ancak limon ya da böğürtlen gibi ekşi meyveler kullandığınız takdirde, tarifteki şeker miktarını artırmanız gerekebilir..







  2. Harbi @ kız
    Bayan Üye





    Vişneli buzlu tatlı malzemeleri
    4 bardak dondurma için
    2 su bardağı vişne suyu
    2 su bardağı su
    3 çorba kaşığı buğday nişastaşı
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    2 çorba kaşığı tozşeker
    3 plastik bardak
    1 kahve fincanı vişne püresi




+ Yorum Gönder