+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Değişik tatlı Vanilyalı sürpriz Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. DereeN
    Devamlı Üye

    Değişik tatlı Vanilyalı sürpriz Tatlı Tarifi








    Değişik tatlı Vanilyalı sürpriz Tatlı Tarifi


    Hazırlama süresi 20 dakika
    4 adet
    410 kalori
    Malzemeler:

    4 top vanilyalı dondurma
    50 gram tereyağı
    50 gram un
    50 gram pudra şekeri
    1 tutam tuz
    625 gram çay üzümü
    150 ml. su
    1 tatlı kaşığı şeker
    20 gram tereyağı
    Hazırlanışı:
    *Bir kasede, tüm malzemeleri yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 180oC’lik fırında 15 dakika pişirin, soğutun. Keki bir kaba alın. Küçük parçalara ayırarak kırıntılar elde edin.
    * Nektar için: 375 gr. çay üzümüne su ve şeker ekleyerek huni biçimindeki bir süzgece alın.
    * Elde ettiğiniz nektarı buzdolabında bekletin. Tereyağını eritin. Rengi koyulaşınca, geri kalan çay üzümlerini ekleyin. 15 saniye kadar ateşte çevirip ateşten alın. 30 ml. nektarla ıslatın.
    * Servis tabağının en altına nektardan dökün. Ardından kek kırıntıların şerbetin üzerine alın.
    * Bir top vanilyalı dondurmayla servis yapın.







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    PONÇİK Malzemeler
    3 bardak un
    2 çorba kaşığı pudra şekeri
    100 gr tereyağı
    1 su bardağı süt
    Bir çorba kaşığı maya
    Yarım su bardağı çilek reçeli
    1 su bardağı krema
    Yarım çay kaşığı tuz
    ÜZERİ İÇİN
    1 çorba kaşığı pudra şekeri

    PONÇİK TARİFİ
    Hamuru 10 eşit parçaya bölüp yuvarlak toplar yaparak fırın tepsisinde 25 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Yeterli büyüklüğe ulaşnklarında fırına atın. 180°C ısıtılmış fınnda yaklaşık 20 dakika alün sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Hamuru hazırlamak için, unu eleyip ortasını havuz gibi yapın. Mayayı 1 çorba kaşığı su ile sulandınn. Unun ortasına maya, oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri, süt ve tuzu koyup bir mikser yardımıyla veya el ile yoğurun. Kremayı çırpın. Ponçikleri ortalarından ikiye yarın fakat tam koparmayın. Reçeli ponçiklerin arasına bir bıçak yardımıyla sürün, kremayı bir sıkma torbası yardımı ile arasına sıkın. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin.




+ Yorum Gönder