+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Çikolatalı sosta naneli dondurma Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. DereeN
    Devamlı Üye

    Çikolatalı sosta naneli dondurma Tatlı Tarifi








    Çikolatalı sosta naneli dondurma


    Hazırlama süresi 25 dakika
    6 adet
    510 kalori
    Malzemeler:

    45 gram tereyağı
    75 ml. sıvı krema
    3 adet yumurta sarısı
    4 adet yumurta beyazı
    100 gram rende siyah çikolata
    Birkaç dal nane yaprağı
    6 top naneli dondurma
    225 gram siyah çikolata
    Hazırlanışı:
    *Çikolatayı parçalara kırıp geniş bir kaba alın.
    * Tereyağını küplere keserek aynı kaba ekleyip benmari usulü pişirin.
    * Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın.
    * Sıvı kremayı kaynatın.
    * İçine, önce çikolatalı karışımı, ardından çırpılmış yumurta sarılarını ekleyin. İyice karıştırıp ateşten alın.
    * Yumurta aklarını iyice çırpın ve mikserle hızlıca karıştırarak elde ettiğiniz çikolatalı karışımın içine yedirin.
    * 6 kup bardağına hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın.
    * 1 saat boyunca buzdolabında soğumaya bırakın.
    * Üstlerine 1’er top naneli dondurma koyun.
    *Rende çikolata parçaları ve birkaç nane yaprağıyla süsleyerek hemen servis yapın.







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    BAHARATLI KEK Baharatlı karışım
    1 su bardağı kuş üzümü
    1 su bardağı dövülmüş ceviz
    40gr ufalanmış bitter çikolata
    1 tatlı kaşığı karanfil (ince kırılmış)
    1 tatlı kaşığı kişniş
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 tatlı kaşığı zencefil
    1 çay kaşığı anason
    1 tatlı kaşığı muskat rendesi
    (küçük hindistancevizi)
    1 çay kaşığı mahlep
    Kek için malzemeler
    3 yumurta, 2 su bardağı toz şeker, 125 g margarin, 1 su bardağı çay veya süt, 1 poşet Şekerli Vanilin, 1 poşet Kabartma tozu ve Kekun

    BAHARATLI KEK TARİFİ
    Kuş üzümünü sıcak suda 30 dakika bekletip suyunu süzün. Yumurta ve 2 su bardağı tozşekeri boza kıvamı alana dek çırpın. 1 su bardağı çay veya sütü karıştırın. Margarini ekleyin. Elenmiş una kabartma tozu, ceviz ve diğer baharatları karıştırın. Bunu da diğer malzemeye ilave edip, iyice çırpın. Yağlayıp, unladığımız kek kalıbına bu karışımı döküp 170° ayarlanmış fırında 45 dakikada pişirin. Fırından çıkardığımız kekimizi dilimleyerek servis yapın.




+ Yorum Gönder