+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Elmalı Gül Kurabiye Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Elmalı Gül Kurabiye








    Elmalı Gül Kurabiye


    MALZEMELER
    250 gr yumuşak margarin
    1 çay bardağı yoğurt
    3 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 kahve fincanı pudra şekeri
    İç malzemesi:
    4 adet elma
    1 kahve fincanı sarı üzüm
    4 yemek kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tarçın


    HAZIRLANIŞI
    Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin. Tarçın döküp soğumaya bırakın.
    Hazırlanışı: Margarini, yoğurt ve pudra şekeri ile karıştırın. Üzerine elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip yoğurun. 5-10 dakika kadar dinlendirin.
    Cevizden büyük parçalar koparıp elle hafif inceltin. İki karşılıklı kenarını keserek, ortalarına hazırladığınız iç malzemeden koyarak dört kenarını da ortaya doğru gül şeklinde kapatın.
    Tepsiye dizerek 200 derece ısıdaki fırında pembe renkte pişi­rin. Üzerine pudra şekeri serperek servise sunun.











  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    AMLA ÇİKOLATALI YOĞURTLU KEK Kek İçin Malzemeler
    3 su bardağı un
    1,5 tatlı kaşığı karbonat
    Çeyrek tatlı kaşığı tuz
    240 gr bitter çikolata
    4 tatlı kaşığı neskafe
    1,5 su bardağı kaynar su
    180 gr tereyağı
    2 su bardağı kahverengi tozşeker
    2 yumurta, 1,5 tatlı kaşığı vanilya, dörtte üç su bardağı yoğurt, üçte iki su bardağı damla çikolata.

    DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
    Fırını 155C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın. Geniş bir kaba unu, karbonatı ve tuzu eleyin. Çikolatayı ve kahveyi orta boy bir kaba koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. Çikolata eriyene kadar karıştırıp ılıması için 5-10 dakika bir kenara alın. Bu arada geniş bir kapta yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unlu karışımı azar azar ilave edin. Özleşene kadar hafifçe karıştırın. Yoğurdu ekleyin. Damla çikolataları üç seferde, her eklemeden sonra iyice karıştırarak ekleyin. Karışımı kalıba döküp ısınmış fırında 70-80 dakika pişirin. Kabın içinde 20 dakika soğutup fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
    Not: Tarifte de kullanılan su bardağı 200 ml'liktir.




+ Yorum Gönder