+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Elmalı Kurabiye Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Elmalı Kurabiye Tatlı Tarifi








    Elmalı Kurabiye


    MALZEMELER
    4 Adet Orta Boy Elma
    3 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
    3 Su Bardağı Un
    250 gr Margarin
    1/2 Limon Suyu
    l Paket Kabartma Tozu
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    1/2 Su Bardağı Ceviz İçi
    1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri


    HAZIRLANIŞI
    Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.
    Diger tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve kabartma tozu koyarak hamur yapın, Hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
    4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım santim kalınlığında yuvarlak yemek tabağı büyüklügünde açın. Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin. Ortasına elmalı iç koyup uçlarını ortadan birleştirerek bohça yapın.
    Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri eleyip servise sunun.











  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    KREP PASTA Pasta İçin Malzemeler
    3 Yumurta
    2,5 su bardağı süt
    2 su bardağı un
    1/2 su bardağı şeker
    100 gr eritilmiş bitter çikolata
    1 paket vanilya
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    2 paket kremşanti
    1 paket labne peynir
    çikolata sosu

    KREP PASTA TARİFİ
    Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır. Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlanır. Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır. Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir. En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür. Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir. Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir. Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir. Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır. Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir. Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır. Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur




+ Yorum Gönder