+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Tatlılar ve Reçeller Forumunda Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Yıldızçiçeği
    Yeni Üye

    Yalancı Tavuk Göğsü Tatlı Tarifi








    Kullanılan malzemeler :Süre
    30 dk
    Zorluk Derecesi:
    kolay
    Kaç Kişilik
    8
    1. 125 gr margarin
    2. 1 Su bardağı un
    3. 4 Su bardağı süt
    4. 1.5 Su bardağı tozşeker
    5. 1 Paket vanilya

    6. Sosu için :
    7. 1 Çorba kaşığı kakao
    8. 2 çorba kaşığı tozşeker
    9. 1 Çorba kaşığı margarin
    10. 1 Adet yumurta
    Tarifin Hazırlanışı
    1. * Öncelikle yarım paket margarini tencereye alın.
    2. * Üzerine 1 su bardağı unu ilave edin.
    3. * Pembeleşinceye kadar devamlı karıştırarak kavurun.
    4. * 4 su bardağı sütü ayrı bir tencerede ısıtıp, 1.5 su bardağı tozşeker ile birlikte karıştırın.
    5. * Şekerli sütü kavrulan una ekleyip, iyice karıştırın.
    6. * Topaklanmamasına dikkat edin.
    7. * Muhallebi kıvamına gelince karışımı ateşten indirin.
    8. * Mikserle 15-20 dakika çırpın ve soğumaya bırakın.
    9. * Daha sonra muhallebiyi ince uzun bir tepsiye yayın.
    10. * Sos malzemesini ayrı bir kapta mikserle çırpın.
    11. * Tavuk göğüslerinin üzerine yayın ve buzdolabında soğutun.
    12. * Dolaptan aldıktan sonra dilimleyip iki yanından içe doğru katlayarak servis tabağına alıp, servis yapın.








  2. DereeN
    Devamlı Üye






    --->: Yalancı Tavuk Göğsü




    Malzemeler
    3 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı nişasta
    4 su bardağı süt
    8 yemek kaşığı şeker
    1 paket vanilya
    kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
    isteğe göre sade ve kakaolu ptibör bisküvi
    tarçın


    Tarif
    un,nişasta,şeker,vanilyaya sütü ilave ederek koyu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte karıştırın. hafif kaynadıktan sonra ateşten indiripiçine kibrit kutusu büyüklüğündeki margarini ekleyin.
    soğumaya başladığında hafif ıslatılmış dikdörtgen bir kaba önce yarısını boşaltıp, kaba yayın. üzerine pötibör bisküvileri düzgünce yerleştirin. daha sonra kalan karışımıda bisküvilerin üzerini örtecek şekilde yayın.
    tamamen üzerine tarçın serpin, eğer varsa fındık veya ceviz de ekleyebilirsiniz.
    soğuduktan sonra buzdolabına yerleştirin. yarım saat içinde istediğiniz kıvama ulaşacaktır.
    buzdolabından çıkartıp keserek servis yapabilirsiniz. afiyet olsun




+ Yorum Gönder


yalancı tavuk göğsü tatlısı tarifi